Sari la conținut
News Alert

„Ora premierului”, o promisiune uitată a lui Victor Ponta

În singura oră în care a fost prezent în Parlament, pentru a răspunde, în numele Guvernului, întrebărilor aleşilor, Victor Ponta a făcut multe promisiuni. Se întâmpla în prima zi a actualei sesiuni parlamentare.

Noul mod de conlucrare între Parlament şi Guvern, prin asigurarea zilei de luni în aşa fel încât membri ai Cabinetului, prim-ministrul sau miniştrii să vină să răspundă în faţa dumneavoastră... această iniţiativă este de natură să accentueze relaţia de colaborare”, declara Victor Ponta, la începutul lunii trecute.

Şi apoi s-a aşternut tăcerea. Premierul nu a onorat promisiunea de a veni săptămânal să discute cu parlamentarii. Şi niciun ministru nu i-a ţinut locul.

„După vizita domnului Ponta chiar în prima luni, nu am mai avut parte nici de domnul Ponta şi n-am avut parte de niciun ministru, deşi noi am invocat în mod sistematic la fiecare dezbatere din Biroul Permanent, am solicitat prezenţa unor miniştri”, a declarat Ludovic Orban, deputat PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat, pentru Digi24, că această problemă este de competenţa Parlamentului, care trebuie să-şi modifice Regulamentul.

Singura urmă a promisiunii neonorate este programul de pe site-ul Camerei Deputaţilor. În locul secţiunii unde înainte erau „Întrebări şi interpelări”, iar parlamentarii adresau întrebări unor miniştri care nu erau prezenţi şi care nu le răspundeau niciodată, acum figurează „Ora premierului şi a miniştrilor”. Liderii PSD spun că mai este nevoie de o modificare a Regulamentului, pentru ca această oră să devină realitate.

Este în regulamentul Camerei. 97 la sută din regulamentul Camerei a fost votat de către liderii grupurilor politice parlamentare până ieri. Luni va fi ultima formă”, a declarat Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Noul Regulament ar urma să intre pe ordinea de zi a plenului în următoarele două săptămâni.