Ordonanța traseismului, din nou în Parlament. PNL a propus ca aleșii care au schimbat partidul să își piardă mandatele

Data publicării:
parlamentul romaniei - resized -mfax

Liberalii au încercat să îşi convingă colegii din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor să voteze mai multe amendamente prin care aleşii locali traseişti şi-ar fi pierdut mandatele.

Încercarea nu a avut succes, iar amendamentele au căzut rând pe rând la vot.

Deputaţii au respins şi amendamentul adoptat în Comisia de administraţie, prin care Guvernul nu ar mai avea voie să emită ordonanţe ale căror efecte pot încălca principiile constituţionale şi deciziile Curţii Constituţionale.

Este o aberaţie juridică. Îndrăznesc să fac o propunere pentru respingere pentru blazonul Comisiei juridice”, a declarat Bogdan Ciucă, președintele Comisiei Juridice.

Cu amendamentele respinse, liberalilor le-a mai rămas o singură variantă, care i-a făcut pe aleşii puterii să reacţioneze ironic.

Cei nemulţumiţi să se adreseze Curţii Constituţionale”,a declarat deputatul PNL Ioan Oltean.

„Sunt curios cum se atacă un text inexistent la Curte”, a replicat deputatul UNPR Eugen Nicolicea.

În cele din urmă, cele două comisii au dat un raport favorabil legii de respingere a ordonanţei traseismului, fără însă a preciza ce se întâmplă cu aleşii care au trecut de la un partid la altul.

Ordonanţa 55, adoptată de Guvern în august 2014, a fost respinsă de Curtea Constituţională, care a decis că trebuie să-şi piardă mandatul consilierii locali şi cei judeţeni, în timp ce Parlamentul trebuie să decidă ce se întâmplă cu primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri