Pasul Prislop. Președintele s-a fotografiat cu localnicii, dar a refuzat să ia cuvântul pe scenă

Data publicării:
basescu prislop - presidency

Traian Băsescu a venit pentru al doilea an la rând în Pasul Prislop.

Protocolul a fost asigurat de două moroşence, emoţionate că îl întâmpină chiar pe şeful statului. Preşedintele şi-a amintit că, anul trecut, aici, la mănăstire, a căutat linişte în lunga vară fierbinte a suspendării sale din funcţie.

„Dintotdeauna maramureşenii au ştiut să-şi primească cu drag şi cu inima deschisă oamenii de seamă. Mai ales pe cei care sunt preşedinţi înaintea oamenilor şi a lui Dumnezeu. Vă mulţumim că aţi venit la noi şi vă primim cu sufletul deschis”, a spus una dintre femeile care i-au oferit șefului statului pâine și sare.

„Am venit cu drag, că aici am venit şi în vremuri de restrişte anul trecut”, i-a răspuns președintele.

După ce a asistat la slujba religioasă şi a vizitat chiliile călugărilor, preşedintele a coborât în mulţime. Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au dat curs tuturor cererilor de a se fotografia cu localnicii.

Iar când oamenii sărbătoresc, politicienii ar trebui să amuţească. Cel puţin aşa le-a spus Traian Băsescu organizatorilor care îşi doreau ca şeful statului să adreseze câteva cuvinte mulţimii: „Nu vreau să stric sărbătoarea. Mă gândesc că oamenii numai politicieni nu vor să vadă azi”, a spus președintele râzând.

La plecare, preşedintele a promis că se va întoarce la Prislop, mai ales că zona, aflată la graniţa dintre Bucovina şi Maramureş, are semnificaţie aparte pentru el, soţia sa fiind bucovineancă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri