Paul Stănescu: „Sunt mândru de prietenia cu domnul președinte Dragnea”

Data actualizării: Data publicării:
Paul Stanescu_ agerpres_10302562

Ministrul propus pentru Ministerul Dezvoltării, Paul Stănescu, se declară mândru de prietenia cu șeful PSD, Liviu Dragnea, în timp ce cataloghează relația cu premierul Mihai Tudose ca fiind „foarte bună”. Cât despre dosarul redeschis de DNA și în care se efectuează cercetări in rem pentru fapte ce țin de Consiliul Județean Olt, pe care el l-a condus, Stănescu spune că nu știe despre ce este vorba.

Paul Stanescu_ agerpres_10302562
Sursă foto: Agerpres

„E doar o nominalizare și atât, urmând ca să mergem la domnul președinte pentru validare. În rest, după aceea, vă spun mult mai multe lucruri”, a declarat Paul Stănescu, din dreapta președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Întrebat ce-l recomandă pentru a conduce Ministerul Dezvoltării, minister care gestionează fonduri de zeci de miliarde de lei destinate comunităților locale, liderul PSD Olt a răspuns, ridicând ușor din umeri: „Probabil că domnul președinte și toți colegii mei au avut încredere în mine pentru că, de-a lungul timpului, am lucrat în administrația publică locală (...) Cred că în administrația publică locală am experiență. Sigur, nu există, probabil, facultate de ministru. Nu am fost niciodată ministru. Probabil că la început va fi mai greu, până mă acomodez, dar sper ca timpul să fie foarte scurt și să intru imediat în probleme”.

În ceea ce privește relația cu Liviu Dragnea, proaspăt nominalizatul pentru funcția de ministru și vicepremier a declarat, încurcându-se în cuvinte: „Nu pot să neg că nu sunt prieten cu președintele Dragnea. Ne cunoaștem de foarte mulți ani de zile. Niciodată, cum să spun eu, cu cine sunt prieten spun lucrul ăsta și, sigur, e dacă vreți, sunt mândru de prietenia cu domnul președinte Dragnea. Chiar sunt mândru. E chestiunea de ani de zile, când eu nu făceam politică”.

Întrebat ce relație are cu premierul Mihai Tudose, Paul Stănescu a spus: „Foarte bună. E colegul meu și... foarte bună”.

Cât despre dosarul penal redeschis în septembrie 2015 de DNA - Secția centrală, baronul de Olt a susținut că nu are cunoștință de așa ceva.

În viața mea nu am fost chemat de instituțiile statului, nu am dat cu subsemnatul, nu știu despre ce vorbiți. Chiar nu știu despre ce vorbiți”, a declarat Stănescu.

La insistențele jurnaliștilor, nominalizatul pentru funcția de ministru și vicepremier a continuat: „Nu m-a întrebat nimeni de nimic, nu știu dacă am vreo calitate”.

La întrebarea „ați fi dispus să vă dați demisia dacă începe urmărirea penală împotriva dumneavoastră”, Stănescu a spus, în timp ce Liviu Dragnea îl îndemna să nu mai stea la declarații („Hai, Paul!”): „Vedem la vremea aia. Nu e bine să anticipăm lucruri”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri