PMB vrea să implementeze contorizarea inteligentă. Nicușor Dan: „Să nu mai avem discuții că facturăm mai mult decât consumă oamenii”

Data publicării:
repartitoare
Repartitoare de căldură. Foto: Agerpres

Municipalitatea vrea să implementeze contorizarea inteligentă, astfel încât să nu mai existe discuţii în privinţa facturării consumului populaţiei, a declarat, marţi, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

El a menţionat că acest proiect ar avea un cost de câteva sute de milioane de lei şi va fi solicitată finanţare de la Ministerul Energiei, în momentul lansării ghidului, notează Agerpres. 

Precizările au venit după ce edilul a fost întrebat dacă PMB ar putea susţine financiar montarea repartitoarelor.

„Aceasta este o decizie de nivel naţional (referitoare la repartitoare). Adică, această reglementare nu este locală, este naţională. Noi facem eforturi mari ca să ajungem cu cât mai multă căldură şi apă caldă la baza scării blocului, mai departe fiind o chestiune o asociaţiei de locatari, cum împart între dumnealor costurile. (...) Studiul de fezabilitate este gata şi vrem să aplicăm, în momentul în care o să fie ghidul lansat de către Ministerul Energiei, vrem să facem mult dorita contorizare inteligentă, care costă câteva sute de milioane de lei, astfel încât să nu mai avem discuţii că facturăm mai mult decât consumă oamenii”, a arătat Nicuşor Dan, într-o declaraţie de presă.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri