PNL, replică pentru Ciolacu după atacul pe tema energiei: Nu suntem interesați de competiția cine jignește sau se victimizează mai mult

Data actualizării: Data publicării:
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu. Foto: Inquam Photos/Cornel Putan

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a respins, luni, la Digi24 atacurile lansate de Marcel Ciolacu pe tema energiei. Ea a spus că PNL este interesat de asigurarea stabilității coaliției și guvernării și, respectiv, de găsirea de soluții. Ea a susținut că nimeni la Sinaia, unde de altfel au loc întâlniri "firești", nimeni nu a pronunțat numele unor colegi din PSD "în termeni necolegiali".

"Întâlnirea de la Sinaia a fost una firească, între președintele partidului, liderii organizațiilor, aceste întâlniri sunt frecvente.

Cineva l-a dezinformat pe președintele Ciolacu. Nimeni din PNL la aceste întâlniri nu a pronunțat numele unor colegi din PSD în termeni care ar putea fi considerați necolegiali.

Discuțiile au fost extrem de serioase, constructive, cu mulți experți în energie, am încercat să identificăm soluții.

În a doua parte a zilei au fost discuții cu miniștrii PNL din guvern despre prioritățile pentru fiecare minister, astfel încât să știm ce avem de făcut mai departe și cum bifăm jaloane din PNRR sau proiecte din programul de guvernare.

Sunt convinsă că se va convinge și domnul președinte Ciolacu că nu ne-a interesat și nu suntem interesați să intrăm în competiție cine jignește sau se victimizează mai mult în public", a declarat Alina Gorghiu.

Întrebată cine e de vină pentru situația din energie, Gorghiu a răspuns: "Nu sunt preocupată să pun degetul pe vinovat. Așteptăm analiza și propunerile grupului de lucru."

Ea a spus că premierul așteaptă de la ANRE analiza privind piața de energie și de la Ministerul Energiei situația programelor de investiții, analize care sunt esențiale pentru a elabora orice scenariu.

"PNL susține măsura plafoanelor așa încât fluctuațiile de preț să fie suportate de la buget, măsură firească în aceste perioade când principalul obiectiv al guvernului e să fie responsabil și să încerce să protejeze cetățenii și companiile de efectele crizelor", a adăugat Gorghiu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un atac colegii de coaliție liberali, pe care îi acuză că ar fi creat o strategie prin care să dea vina pe PSD și ANRE pentru criza din energie și să "înceapă un atac" la adresa sa și a unor miniștri social-democrați.

"Înțeleg că partenerii noștri de coaliție fac ședințe pe la Sinaia unde hotărăsc ca vinovații să fie ANRE și să înceapă un atac la adresa lui Ciolacu, Grindeanu și Rafila. Nu am nicio problemă, pentru că nu facem balet. Totuși politica înseamnă mai mult decât un sport alb și ușor. Dar adevărul e unul singur: politica în energie o face Ministerul Energiei. Nu sunt un fan al celor de la ANRE, dimpotrivă. Dar OPCOM, domnul Ionescu i-a avertizat pe Cîțu (fostul premier PNL, n.r.) și Virgil Popescu (ministrul Energiei, n.r.) despre ce se va întâmpla, dar i-au râs în nas", a spus Ciolacu.
 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri