Premierul amână schimbările în Guvern

Data publicării:
MINISTRII GUV CIOLOS uz intern

La şase luni de la preluarea mandatului de prim-ministru, Dacian Cioloş nu se grăbeşte cu evaluarea colegilor de cabinet şi înlocuirea celor fără rezultate.

Dacian Cioloş, premierul României: „Nu cred că schimbări de oameni pot sa rezolve problemele sistemice. Acum mă interesează să găsim soluţii la problemele care sunt acolo. Cum poți să schimbi, să faci o reformă într-un sistem, când la fiecare lună aproape mai apare câte o criză.”

Totuşi, în cazul a trei ministere, decizia a fost de schimbare. Fostul ministru al Muncii, Ana Claudia Costea, a părăsit Guvernul încă de luna trecută, criticată pentru modul în care a gestionat proiectul salariilor din sistemul bugetar.

Reporter: Aveţi ceva să vă reproşaţi în relaţia cu Guvernul?

Ana Costea, fostul ministru al Muncii: Nu. Deloc.

Reporter: Câţi bani aţi cerut pentru ordonanţa salariilor?

Ana Costea, fostul ministru al Muncii: Nu am cerut. Există calcule şi impacte financiare.

A doua schimbare a avut loc la Ministerul Fondurilor Europene. Aura Răducu a renunţat la funcţie după ce premierul a spus că este nemulţumit de activitatea sa.

Dacian Cioloş, premierul României: „Am convenit împreună că în momentul de față acolo la minister mi-aș dori să trecem la o etapa nouă de abordare.”

La Ministerul Culturii, şeful a fost demis pentru că nu a vrut să plece de bunăvoie. Scandalul de la Operă a declanşat schimbarea.

Vlad Alexandrescu, fostul ministru al Culturii: „Premierul a anunţat că mă revocă astăzi. Cred că orice act din partea mea ar fi superfluu.”

Acum, ministrul Sănătăţii este în atenţia tuturor, după ce s-a descoperit că unul din dezinfectanţii folosiţi în spitale era diluat. Ministrul crede că în tot acest scandal cineva vrea să-i strice imaginea.

Patriciu Achimaş-Cadariu, ministrul Sănătăţii: „Ştiu ce campanie e pregătită împotriva mea și ce va continua. Mă întreb pe cine am putut supăra atât de rău.”

Şi nu este prima oară când ministrul Sănătăţii se află în mijlocul unei crize. La începutul anului, mai mulţi bebeluşi diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic au murit, fără ca cineva să afle sursa exactă a îmbolnăvirii. În scandal a fost implicat şi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care a dat numele unui producător de lactate la care s-a găsit bacteria E.coli, înainte de a verifica dacă este sursa îmbolnăvirii bebeluşilor.

Ulterior, Achim Irimescu a afirmat şi că România este considerată o piaţă de mâna a zecea, unde ajung importuri deja expirate, şi că sunt cazuri în care salamul vechi este spălat cu oţet şi revândut. Ministrul a mai spus şi că din România s-ar fi scos, cu ajutorul unor camioane, 35 de miliarde de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri