Prima reacție din PNL după propunerea lui Barna. Falcă: Confirmă că a greșit când a încercat să-și impună numirea la Camera Deputaților

Data actualizării: Data publicării:
Vicepreședintele PNL Gheorghe Falca.
Vicepreședintele PNL Gheorghe Falca. Foto: Facebook/ Gheorghe Falcă

Vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă reacționează după propunerea făcută de Dan Barna, copreședinte al Alianței USR PLUS, ca președinții celor 3 partide care vor forma Guvernul să primească funcții de vicepremier, iar la președinția Camerei Deputaților, mărul discordiei în negocieri, să fie numit Cătălin Drulă. Astfel de propuneri trebuie făcute la masa negocierilor, nu prin declarații publice, a spus el la Digi24.

Cred că dl Barna confirmă că a greșit când a încercat să impună numirea lui ca președinte al Camerei Deputaților. Cred că astfel de ieșiri nu ajută pe nimeni, cred că astfel de lucruri trebuie făcute în interior, în ceea ce înseamnă încrederea între parteneri. În cazul acelor negocieri ieșim cu o soluție pentru ceea ce înseamnă programul de guvernare, pentru că acesta va fi legea care va permite gesionarea de către Guvern și Parlament a treburior publice, apoi modul în care va arăta Guvernul României și în final despre oamenii care vor ocupa atât funcțiile executive, cât și funcțiile pentru Camera Deputaților și Senat”, a spus vicepreședintele PNL.

Cred că după ziua de astăzi, oamenii care sunt la negocieri ar trebui să comunice exact modul în care vom guverna împreună și la final oamenii care vor comunica funcțiile”, a adăugat el.

Întrebat dacă PNL ar putea accepta varianta propusă de Dan Barna, Falcă a spus: „Eu cred că toate aceste lucruri ar trebui discutate la masa negocierii și niciodată prin declarații. Dacă ne respectăm, ne spunem lucrurie în interior, nu prin mass media”.

El spune că, în opinia sa, nici Dacian Cioloș, copreședinte al Alianței USR PLUS, nu a știut de anunțul pe care urma să-l facă Dan Barna.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri