Primarul PSD din Buzău: Dacă Firea a făcut echipă cu asemenea om, și-a făcut-o cu mâna ei. Și Pandele trebuie să facă un pas în spate

Data publicării:
BUCURESTI - ASOCIATIA MUNICIPIILOR - DECLARATII - 11 APR 2022
Primarul Constantin Toma. Foto: Inquam Photos / George Călin

„Dacă Gabriela Firea a făcut echipă cu asemenea om și-a făcut-o cu mâna ei”, a declarat pentru Digi24 primarul PSD din Buzău, Constantin Toma, care este de părere va fi „foarte dificil” ca Firea să mai fie susținută de PSD în candidatura pentru primăria Capitalei, în urma scandalului „azilelor groazei”. Constantin Toma spune că „toată lumea” trebuie să facă un pas în spate, inclusiv Florentin Pandele, care trebuia să știe ce se întâmplă în localitatea a cărui primar este.

Întrebat dacă Gabriela Firea va mai fi susținută de PSD în candidatura pentru primăria Capitalei, primarul Buzăului spune că acest lucru va fi „foarte dificil pentru că deficitul de imagine este foarte, foarte mare.”

„După părerea mea este foarte dificil pentru că deficitul de imagine este foarte, foarte mare. A fost și senator. Este imposibil să nu știi cu ce oameni lucrezi. Și angajezi acei oameni în care ai încredere. Indiferent în ce instituție ai fi, privată sau publică, trebuie să ai grijă cu oamenii care te înconjoară pentru că ei sunt echipa ta. Dacă Firea a făcut echipă cu asemenea om și este bun la toate, Doamne ferește, și-a făcut-o cu mâna ei,” a declarat Constantin Toma. 

Imaginea PSD a fost afectată în urma scandalului „azilelor groazei”, spune primarul, „pentru că în politică contează orice mișcare și ar trebui ca toți miniștrii muncii să-și facă demisia”.

„Îmi amintesc acum câțiva ani de zile, trăia soacra mea și am fost cu soția mea la mai multe azile și nu ne-a plăcut ce am văzut. Până la urmă am găsit ceva la Tunari care ne-a convenit. Pentru că soția mea zicea: Eu nu-mi las mama aici să moară în condițiile astea. Situația asta, bineînțeles, era cunoscută de foarte multă lume, iar cei care aveau răspundere, mă refer în primul rând la organele statului care aparțin de Ministerul Muncii trebuiau să-și facă datoria,” a povestit primarul. 

„Și eu, și alți colegi, de aici de la Buzău, discutam, măi, când își dă Gabi Firea demisia, pentru că, uite, Budăi, chiar dacă nu a avut o legătură așa de directă cu a avut Firea, și-a dat demisia pentru că a văzut care era situația,” a precizat Constantin Toma.

„Vina este evidentă, chiar dacă nu a știut absolut nimic, este vinovată că nu și-a verificat oamenii cu care lucrează. Până la urmă, e o vorbă la noi la țară, aici, „Cine se aseamănă se adună.” Deci nu poți să ai în echipa ta un asemenea monstru și tu să nu ai nicio reacție și să nu simți nimic,” a adăugat.

Constantin Toma spune că „toată lumea” trebuie să facă un pas în spate, inclusiv Florentin Pandele, care trebuia să știe ce se întâmplă în localitatea a cărui primar este. „Toată lumea. Marcel Ciolacu se referă la toată lumea. Au știut sau nu au știut, nu au știut dar trebuiau să știe. Inclusiv Florentin Pandele, bineînțeles,” a declarat primarul.

„Vrei, nu vrei, esti un fel de colector de informații. Pentru că îți vin tot felul de informații din canale oficiale. Lumea vorbește. Era imposibil ca o astfel de informație să nu se știe în localitatea Voluntari care nu este nici New York, nici Istanbulul. E o localitate mică în care tot ce mișcă acolo, bineînțeles, ajunge și la primar. Dacă dumnealui nu are canalele să se informeze, asta este o chestie gravă. Este foarte, foarte grav și ne afectează pe toți ca români. Nu numai ca imagine. Pentru că avem cu toți părinți, bunici și, Doamne ferește, să se afle într-o asemenea situație. Cum poți să-ți lași părintele acolo pe mâna unor monștri?”

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri