Proiectul de lege prin care se stabilea permiterea sacrificării animalelor „în surplus” de la zoo a fost retras de inițiatori

Data publicării:
Mamă urangutan cu pui la o grădină zoologică
Foto: Getty Images

Parlamentarii PNL care inițiaseră un proiect de lege prin care urma să fie permisă sacrificarea animalelor „în surplus” din grădini zoologice au retras inițiativa legislativă, motivând „dezbaterile publice generate”. Conform formei legii propuse de deputații Calotă Florică Ică și Maria Stoian, retrase acum, grădinile zoologice ar fi putut vinde animalele „pentru sacrificare unităților autorizate în acest sens”, dar și către asociațiile de vânătoare și circuri.

„Ținând cont de dezbaterile publice generate de inițiativa legislativă, am hotărât retragerea acesteia din procedura legislativă, printr-o solicitare pe care am înregistrat-o în cursul zilei de ieri la Parlament. În perioada următoare vom organiza consultări pe această temă și cu reprezentanții ONG-urilor care militează pentru protecția animalelor, astfel încât împreună să găsim soluția optimă și oportună, înainte ca proiectul să fie supus dezbaterii și adoptării în Parlament.

Astfel, dorim să identificăm cea mai bună soluție pentru situația suprapopulării grădinilor zoologice cu anumite specii de animale, situație care determină în multe cazuri supraaglomerarea țarcurilor cu unele specii de animale sălbatice și cazarea acestora în condiții improprii”, au precizat cei doi deputați.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri