PSD acuză Guvernul că vrea să reducă veniturile medicilor: Liderii de sindicat din Sănătate au calculat că ar ajunge până la 48%

Data actualizării: Data publicării:
radu oprea susține o conferință de presă la sediul psd
Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea. Foto: Agerpres

Liderii PSD acuză Guvernul că vrea să reducă veniturile medicilor și ale asistenților medicali, după ce în Guvern a fost discutat un memorandum semnat de mai mulți miniștri, printre care și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu. Acesta spunea în urmă cu câteva zile că veniturile medicilor nu vor scădea și că sunt „zvonuri împrăștiate de persoane iresponsabile”.

Într-o conferință de presă susținută la sediul PSD, purtătorul de cuvânt al partidului a declarat că „salariile medicilor, în general, și în mod particular salariile medicilor de la ATI vor scădea”. Radu Oprea face trimitere la un memorandum discutat în Guvern, semnat de mai mulți miniștri.

„Memorandumul propune, printre altele, plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază la nivel individual. Ceea ce înseamnă că salariile medicilor, în general, și în mod particular salariile medicilor de la ATI vor scădea. Deci persoanele iresponsabile la care făcea referire domnul Vlad Voiculescu sunt toți miniștrii din Guvernul Cîțu care au semnat acest memorandum. Domnul Vlad Voiculescu ar trebui să plece imediat din Guvern pentru că nu știe ce semnează”, a declarat Radu Oprea. 

Citește și Vlad Voiculescu: Nu se reduc veniturile medicilor. Sunt „zvonuri împrăştiate de persoane iresponsabile”

Într-un mesaj publicat pe Facebook, și Gabriela Firea vorbește despre memorandumul aprobat în Guvern. 

„Reducerea veniturilor medicilor si asistentilor - pe masa guvernului! I-am prins iar cu minciuna! Domnule ministru Vlad Voiculescu, dumneavoastră citiți ce semnați? Sau înțelegeți ce citiți? Ați discutat în Guvern, acum câteva zile, un Memorandum în care se precizează că sporurile din Sănătate sunt prea mari și că trebuie reduse! Iar colega dumneavoastră de Guvern, Raluca Turcan, chiar a făcut declarații în sprijinul aceleiași idei! Cine sunt, domnule Voiculescu, politicienii iresponsabili care spun că veniturile din Sănătate vor scădea, nu cumva dumneavoastră și doamna Turcan?!”, scrie Gabriela Firea.

Aceasta publică pasaje din memorandum și susține că sindicatele din Sănătate au calculat o scăderea a veniturilor de până la 48%.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri