PSD cere să fie reintroduse taxele vamale pentru cerealele din Ucraina

Data publicării:
un barbat cu salopeta si casca de protectie verifica un container cu cereale
Îmbunătăţirea recoltei de cereale a României ar putea limita locul Ucrainei în portul Constanţa. Foto: Profimedia Images

PSD cere reintroducerea taxelor vamale pentru cerealele din Ucraina care se vând în România, după protestul fermierilor din toată țara.

Potrivit unui comunicat de presă al PSD, protestul fermierilor români față de sprijinul insuficient decis de Comisia Europeană pentru pierderile înregistrate de aceștia ca urmare a afluxului de cereale ucrainene „este îndreptățit”.

„Este din ce în ce mai evident că Decizia Comisiei Europene de a ridica taxele vamale pentru produsele provenite din Ucraina a generat efecte negative tuturor statelor din regiune. Cerealele provenite din Ucraina au provocat blocaje comerciale, au destabilizat piața, au generat prăbușiri ale prețurilor, punând fermierii români în imposibilitatea de a-și valorifica producțiile”, spune deputatul PSD Florin Barbu, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților.

„Este timpul ca taxele vamale să fie reintroduse și să permitem cerealelor și produselor ucrainene doar tranzitarea teritoriului României în drumul lor către țări terțe”, adaugă el.

Barbu mai spune că România va continua să sprijine Ucraina până când va câștiga războiul declanșat de Rusia, „însă avem datoria să ne protejăm fermierii și procesatorii”.

„Partidul Social Democrat va continua să sprijine fermierii români și producția românească, mai ales în aceste perioade complicate pe care cu toții le traversăm”, se mai arată în comunicat.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri