PSD îi răspunde lui Cristian Ghinea: Atât poate un userist! O avalanșă de sudalme, nu de argumente

Data actualizării: Data publicării:
Cristian Ghinea portret
Cristian Ghinea. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD îi dă pe Facebook o replică fostului ministru al fondurilor europene, Cristian Ghinea, după disputa acestuia cu actualul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, pe tema cheltuirii banilor din PNRR. Pe pagina partidului a fost postată și o fotografie în care fostul ministru apare îmbrăcat casual, la Guvern, iar PSD l-a numit pe Ghinea „negociatorul în sandale”.

ACTUALIZARE 18.55 Cristian Ghinea a reacționat și el după postarea PSD, tot pe Facebook:

„Gata, lăsați ce faceți că avem cel mai tare breaking news: PSD mă demască, mi-a găsit punctul sensibil: Port sandale. Sandale, mă! Crimă, frate!

Ciolacu, șomer până la 40 de ani, cu facultate din aia de debara și făcută la bătrânețe, revoluționar fake cu indemnizație, prieten cu Omar Haissam. Grindeanu ăla care a scris o carte secretă. Rafila-4 milioane euro avere de la stat. Ăștia au probleme cu sandalele mele. Fabulos. Toată gașca de borfași nu fac spitale pentru că eu am purtat sandale când eram ministru”, a scris el.

„Rafila încearcă să o dea ca la Ploiești: și Ghinea a dus Banca Mondială în PNRR. Lasă că BM i-a făcut primul jalon din PNRR că e prea putoare să muncească, deosebirea e că eu nu am lucrat la Banca Mondială. Eu nu cu OMS am o problemă ci cu: faptul că folosiți consultanță deși ați spus că nu e nevoie. Încă puteți renunța la ea. Faceți spitale și digitalizare cu experții PSD. Cu aia cu care ați făcut 8 spitale regionale.

- faptul că Rafila dă pe sub masă o șpagă la locul de muncă anterior.

Altfel numai în capul vostru de cocalari la cravată e ceva aiurea să porți sandale. Hai sictir! Am aceleași sandale și acum și sunt minunate”, a adăugat el.


Conflictul dintre Ghinea și Rafila a izbucnit încă de la formarea actualei coaliții și s-a concentrat de fiecare dată pe modul în care a fost elaborat Programul Național de Redresare și Reziliență.

Ministerul Sănătății a decis să aloce 20 de milioane de euro Organizației Mondiale a Sănătății pentru consultanță în vederea construirii spitalelor finanțate prin PNRR. Ghinea l-a acuzat pe Alexandru Rafila că direcționează bani către organizația din care a făcut parte până anul trecut. Aceasta, după ce PSD l-a criticat pe Ghinea tocmai pentru sumele foarte mari prevăzute în PNRR pentru consultanță.

„Negociatorul în sandale Cristian Ghinea a cedat nervos în fața evidenței! Și înjură! Atât poate un userist! O avalanșă de sudalme, nu de argumente, prin care negociatorul în sandale Ghinea își exprimă frustrarea că PSD chiar face PNRR! Mai ieftin, mai bine și fără firmele de casă ale acestor impostori care au trăit toată viața lor din consultanță pe nimic”, se arată în postarea PSD.

„Ghinea, Voiculescu și USR plâng acum de grija consultanței pusă chiar de ei în PNRR, dar încă nu au dat explicații românilor pentru vaccinurile inutile de 1 miliard de euro. Negociatorul în sandale Ghinea se face că uită că procedura urmată de ministrul Rafila în cazul asistenței pentru reforma sistemului de sănătate este identică cu ce a făcut chiar el cu Banca Mondială în domeniul reformei administrației”, se mai arată în postare.

ghinea in sandale
PSD l-a numit pe Ghinea „negociatorul în sandale”. Foto: PSD/ Facebook

„Care e baiul, atunci, negociatorule în sandale?! Că ministrul Rafila nu a vrut să dea 50 de milioane de euro așa cum ai pus tu hoțește în PNRR?! Sau că a ales fix una dintre instituțiile care erau menționate explicit de tine, Ghinea, în PNRR?! De altfel, o instituție de prestigiu internațional, specializată în politici de sănătate publică și care a participat recent la reforme ale sistemului de sănătate într-o țară precum Grecia, de exemplu”, continuă PSD.

Potrivit postării, asistența tehnică era obligatorie și a fost trecută chiar de Ghinea în PNRR.

„Dacă nu o iei, nu faci jaloane, deci se blochează banii din PNRR! Probabil asta își dorește acest mignon politic, frustrat că România merge înainte și fără el și fără combinațiile useriste pe consultanță. Voi toți din USR trebuie să vă încolonați la pușcărie pentru că ați girat achiziția a milioane de doze inutile de vaccin, pentru care plătim acum UN MILIARD de euro! Ghinea, nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te și muncește ceva pe bune”, mai arată postarea de pe pagina PSD.

Reacția vine după ce Ghinea a scris pe Facebook că cei din PSD „au mințit ca porcii”.

„M-au acuzat și terfelit gratuit. (...) Pentru că... ce să vezi... chiar e nevoie de oameni pricepuți și ăia costă. (...) Rafila, pentru căcaturile spuse despre mine, pentru onoarea mea o să mor cu tine de gât! Tu chiar furi banii de acolo. Lupa e pe tine. Iexpertule!”, a scris Ghinea.

În replică, Rafila a spus că a făcut economii la consultanța din PNRR și a adăugat că a fost ales pentru meritele sale profesionale să reprezinte România în Organizația Mondială a Sănătății, de către membrii acesteia.

„Nu am fost angajatul OMS, dar consider ca mi-am servit cu cinste, demnitate și profesionalism țara! Precizările nu sunt pentru cei care, deși cunosc situația reală, și-au făcut din calomnie unicul proiect politic, ci pentru oamenii de bună credință”, a răspuns Rafila, tot pe Facebook.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri