PSD își laudă realizările cu fotografii din Ucraina, Africa de Sud sau Canada

George Costita Data actualizării: Data publicării:
psd gara targu mures shutterstock

Partidul Social Democrat are o nouă strategie de convingere a publicului de realizările sale în cei aproape trei ani de când se află la putere, alături de ALDE. Cu o tactică mai agresivă pe internet, PSD se folosește însă de poze din alte țări pentru a se lăuda cu „realizările” sale. Contactat de Digi24.ro, secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat că acest lucru s-ar fi întâmplat printr-un „mega-absurd”.

Actualizare: După publicarea acestui articol, PSD a înlocuit pe site-ul oficial fotografia care ilustrează gara din Târgu Mureș cu una reală.


Din dorința de a avea o campanie mai agresivă pe internet, social-democrații au realizat o aplicație care va fi folosită de orice membru pentru a avea pe telefonul propriu realizările partidului. Anunțul a venit la numai câteva zile după ce Facebook a eliminat 30 de pagini, grupuri și conturi din România, parte a unei rețele coordonate carea induceau oamenii în eroare prin clonarea de pagini care imitau surse reale de știri, dar postau conținut pro PSD.

De altfel, în întâlnirile sale cu organizațiile județene, Liviu Dragnea le transmitea să țintească pe Facebook publicul de la oraș.

În acest sens, este nevoie și de imagini cu realizările partidului aflat la putere. Așa se face că social-democrații folosesc fotografii stock pe diverse pagini de Facebook, cumpărate de pe site-uri specializate. 

Mai jos, doar câteva exemple.

Gara din Târgu Mureș, modernizată „la standardele vestului Europei”. Fotografia e de fapt din Ucraina

„Un proiect finalizat la începutul anului 2017, realizat cu peste 10 milioane de Euro din bani europeni. Gara CFR din Tîrgu Mureș se aliniază acum la standardele vestului Europei”, anunță social-democrații pe site-ul guvernarepsd.ro.

Fotografia iese ușor în evidență printr-un detaliu: acel tip de tren nu circulă în România, ci în Ucraina. Iar gara Târgu Mureș este de fapt gara din Kiev.

psd gara targu mures shutterstock
Foto: guvernarepsd.ro

Fotografia a fost furnizată site-ului Shutterstock de către Denis Belitsky, un fotograf ucrainean. Cum arată gara din Târgu Mureș, după modernizare, în realitate?

gara-targu-mures-realitate
Foto: imgur.com

Medici din Africa de Sud, bucuroși de creșterea salariilor din România

La o postare în care se laudă cu dublarea salariilor medicilor, pagina de Facebook PSD salvează România folosește o fotografie dintr-un spital din Africa de Sud, în care sunt surprinse și condițiile foarte bune.

spital psd africa de sud
Foto: Catinca Hanganu

PSD se folosește de fotografii din alte țări și când are nevoie să arate pensionarii fericiți că Guvernul le-a crescut pensiile. Pe pagina de Facebook PSD salvează România este folosită o poză cu un cuplu ce pare a fi din Germania.

realizari-psd-fotografii-stock (3)
Foto: facebook.com/pg/PSDSalveazaRomania

Un alt exemplu de realizare scoasă în evidență de PSD, pe aceeași pagină de Facebook, este faptul că ar fi dublat suprafețele irigate din România. 

irigatii psd
Foto: facebook.com/pg/PSDSalveazaRomania

Însă, când e vorba să arate acest lucru, social-democrații cumpără o fotografie de pe site-ul Shutterstock din Canada.

irigatii
Captură Shutterstock

Reacția PSD: „O aberație!”

„O aberație!”, a reacționat Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD.

„Noi avem în momentul de față 37.000 de fotografii duble, ce era și ce-am făcut, din toate județele. În momentul de față, când voi cei de la Digi căutați numai rahatul, în fiecare comună din România sunt în medie 3 șantiere, în momentul de față, în lucru. În fiecare comună din România. Să presupunem prin mega-absurd că echipa tehnică de la București, care strânge cele 37.000 de fotografii trimise de colegii noștri din țară, să presupunem prin absurd că au modificat sau au schimbat din greșeală o fotografie sau au băgat o fotografie aiurea acolo”, a adăugat Codrin Ștefănescu.

El a adăugat că „inclusiv Opoziția face proiecte tot pe programul nostru de guvernare”, prin PNDL 2.

În ceea ce privește pagina de Facebook „PSD salvează România”, care ilustrează o parte din realizări cu fotografii stock, secretarul general al partidului a spus că e o pagină pe care PSD nu și-o asumă.

„Sunt foarte multe pagini pe care nu le asumăm noi. Nu sunt ale noastre, sunt o grămadă de fani. Numai în partid sunt 535.000 de membri care au cont pe Facebook, plus alte milioane care votează. Nici măcar echipa noastră de online nu poate monitoriza toate paginile de se nasc”, a adăugat Codrin Ștefănescu.

Citește și Guvernul, mândru de bogățiile din România... cu imagini din alte țări

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri