PSD nu se dezminte, încă o organizaţie a partidului face afirmaţii xenofobe pe Facebook: „Au ajuns străinii să ne conducă ţara?”

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila pupitru psd maini - ganea 20190826201325_OGN_0210-01
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Încă o organizaţie a PSD postează mesaje xenofobe pe Facebook în apropierea primului tur al alegerilor prezidenţiale. După PSD Sibiu, şi PSD Focşani critică mai mulţi candidaţi şi oameni politici pentru că au „nume de străini”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Într-o postare pe Facebook, organizaţia PSD Focşani se „întreabă” dacă „au ajuns străinii să ne conducă ţara” după ce au enumerat mai multe nume şi prenume de politicieni.

„Klaus, Siegfried, Kovesi, Orban, Hellvig, Clotilde, Kelemen, Tomac. Au ajuns străinii să ne conducă ţara? Felicitări SRI”, au scris cei de la PSD pe Facebook în data de patru noiembrie. 

În 6 noiembrie, organizaţia PSD Sibiu posta un mesaj în care îi numea pe Klaus Iohannis „sasul” şi pe Ludovic Orban „etnicul maghiar”, şi îi acuza că nu au susţinut referendumul pentru definirea familiei în Constituţie drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie şi în care Viorica Dăncilă era lăudată pentru că este „candidatul creştin-ortodox”. Postarea a fost ştearsă, ulterior.

Postarea integrală, postată pe Facebook de PSD Sibiu:

„Vasilica Viorica Dăncilă este candidatul creștin-ortodox, precum majoritatea cetățenilor români, candidatul care a susținut familia tradițională la referedumul din toamna anului 2018. Acestea sunt trasăturile normalității României.

În România, drepturile la opinie și la vot democratic nu sunt îngrădite. Dar oare este NORMAL ca reprezentanții Bisericii Evanghelice-Luterane, din care face parte sasul Klaus Iohannis și reprezentanții Bisericii Unitariene, de care aparține etnicul maghiar Ludovic Orban, să declare public că nu susțin familia formată dintre un bărbat și o femeie, așa cum este familia tradițională românească, iar acești doi lideri de la PNL să nu ia atitudine?

Oare este România NORMALĂ dacă a ajuns, astăzi, să fie condusă de oameni care nu simt românește, care nu înțeleg obiceiurile, tradițiile și spiritul nostru românesc, transmis din strămoși?”

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri