PSD și PNL se ceartă pentru ministrul Finanțelor

Data actualizării: Data publicării:
viorel stefan_gov ro

Social-democraţii au refuzat cererea liberalilor de a-l invita pe ministrul Finanţelor în plenul Camerei Deputaţilor ca să spună dacă există fonduri pentru toate propunerile de măriri, făcute de PSD din Legea salarizării.

Stenogramele Camerei Deputaţilor arată că între PNL şi PSD s-a iscat o dispută aprinsă legată de prezenţa ministrului de Finanţe în plen.

Marcel Ciolacu, lider de grup PSD: A fost invitat acum trei săptămâni, şi credem că este…, dar o să vorbim şi cu domnul ministru, şi pe urmă dăm un răspuns scris Biroului permanent.

Victor Paul Dobre, vicelider de grup PNL: Mi se pare absurd. Putem să-l invităm şi în fiecare săptămână pe un ministru, dacă o chestiune este de importanţă şi de dezbătut. Cumva, evitaţi să aduceţi în dezbatere din motive politice şi este altceva!

Marcel Ciolacu: Ne-am luat această rezervă, întâi să vorbim şi cu domnul ministru, care este exact programul dânsului, şi vom vedea.

Votul a fost 7 la 3 în favoarea social-democraţilor. Liberalii cred că PSD a vrut să evite o ieşire publică a lui Viorel Ştefan.

Victor Paul Dobre: Nu pot să uit ceea ce spune foarte des domnul Dragnea, că ministrul Finanţelor nu e un comunicator formidabil.

Marcel Ciolacu: E o prostie, ce legătură are comunicarea cu domnul Dragnea, cu... Vă repet, este o iniţiativă parlamentară.

Social-democraţii spun că Legea salarizării nu este asumată de Guvern, ci de Parlament, motiv pentru care miniştrii nu pot spune dacă sunt sau nu bani suficienţi pentru toate majorările, până ce legea nu va fi adoptată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri