Rădulescu despre propunerile lui Dragnea: „Ne înlătură competiţia din partid”

Data actualizării: Data publicării:
catalin radulescu

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu se declară nemulțumit de intenția actualului lider social-democrat de schimbare a statutului partidului și de împărțire a posturilor de vicepreședinte după o schemă care să țină cont de numărul de regiuni. „Până la urmă, vrem să facem iar cu liste din alea ascunse în plicuri sau vrem să facem o competiţie, în care noi, fiecare, să mergem să vorbim în congres, iar lumea din sală (...) să aleagă pe cine crede că merită”, s-a întrebat deputatul „mitralieră” în fața jurnaliștilor, înaintea ședinței Comitetului Executiv Național al PSD.

 

Deputatul PSD a declarat că nemulțumirea sa „se îndreaptă pentru faptul că se doreşte schimbarea unui statut”.

Întrebat cine dorește schimbarea statutului PSD, Rădulescu a răspuns ironic: „Păi, toți. Înțeleg că toți au fost de acord, 40 de oameni. Nu ştiu dacă toată lumea, 500.000 de oameni, sunt de acord cu 40 de oameni. Că poate 40 de oameni nu reprezintă partidul ăsta așa în totalitate”.

Acesta a mai arătat că, în privința schimbării statutului PSD, ar trebui să se facă așa cum se făcea „pe vremuri”. „Eu cred că, în mod normal, schimbarea de statut nu este așa o chestiune pe care o faci de azi pe mâine, ci trebuie dezbătută în toate organizaţiile de partid, cum făceam noi pe vremuri. Discutam în organizaţii, de acolo veneau propuneri, după ce veneau propuneri din organizații intrau într-o comisie, se discuta și așa mai departe”, a detaliat Rădulescu.

Referitor la propunerea președintelui PSD, Liviu Dragnea, ca partidul să aibă 16 vicepreședinți, câte doi pentru fiecare regiune, deputatul social-democrat a precizat: „Dacă se păstrează chestia asta ca să fie regional, sigur că e deranjant, pentru că înseamnă că ne înlătură competiţia din partid. Până la urmă, vrem să facem iar cu liste din alea ascunse în plicuri sau vrem să facem o competiţie, în care noi, fiecare, să mergem să vorbim în congres, iar lumea din sală (...) să aleagă pe cine crede că merită”.

Întrebat dacă Liviu Dragnea vrea să-și impună apropiații în funcții de conducere, Rădulescu a răspuns: „Eu spun ce s-a întâmplat acum 4 ani de zile, că s-au impus nişte liste, iar toţi ceilalţi am fost pe lista secundară, suplimentară. Nu cred că e momentul ca în partid să se ia măsuri radicale numai ca să înlături anumite persoane. (...) Noi îl sprijinim toţi pe preşedinte, dar cred că e normal ca şi noi să fim sprijiniţi în competiţia asta şi să fim lăsaţi liberi ca să putem să candidăm fiecare dintre noi şi lumea să ne aleagă. Nu cineva să facă o listă pe care cineva să o taie și altă listă să fie bună”.

Deputatul PSD a mai arătat că Liviu Dragnea trebuie să „clarifice” în interiorul partidului problema acuzațiilor făcute de ex-directorul SRI George Maior.

„E o problemă personală a domnului preşedinte, dânsul trebuie să clarifice treaba asta în interiorul partidului, nu în faţa televiziunilor şi sper să o clarifice pentru că trebuie clarificat. (...) O să-l întrebe colegii mei. Cred că e responsabilitatea dânsului, ca preşedinte, să clarifice aceste subiecte şi eu cred că le va clarifica”, a declarat Rădulescu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că va propune ca partidul să aibă 16 vicepreşedinţi, câte doi pentru fiecare regiune, posturile urmând a fi egal împărţite între femei şi bărbaţi. El a precizat că va propune să se realizeze o „repartizare completă şi echilibrată a PSD în toată ţara”.

Pe de altă parte, deputatul Cătălin Rădulescu şi-a manifestat, la sfârșitul săptămânii trecute, într-o intervenție la un post tv, dorința de a candida pentru un post de vicepreședinte al PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri