Ramona Mănescu, noul ministru de externe: Cerem Rusiei să respecte cadrul legislativ internațional. Nu putem face rabat

Data actualizării: Data publicării:
Ramona Manescu
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ramona Mănescu, ministrul proaspăt instalat în funcție la Externe, a afirmat joi seara că raporturile României cu Rusia trebuie să se alinieze atittudinii luate de NATO și UE. Ea a precizat că Rusiei nu i se cere prea mult, ci doar respectarea cadrului legislativ internațional, principiu de la care, a precizat șefa diplomației, „nu putem face rabat”.

„Știți că poziția României față de Rusia pornește în primul rând de la vecinătatea în care ne aflăm, dar se înscrie și în poziția UE vizavi de Rusia. Pentru că noi, fiind de partea UE, trebuie să ne aliniem poziției UE. Mă refer la sancțiuni, la anumite limitări în dialogul si cooperarea cu Rusia și mă refer în special la poziția fermă pe care o avem și ca membru UE . Nu cerem prea mult de la Rusia, în calitate de actor pe scena politică internațională, dacă cerem să respecte cadrul legislativ internațional. Este principiul de la care pornim și de la care nu putem face rabat nici măcar pentru Rusia”, a declarat Ramona Mănescu, joi seară, la Antena 3, citată de Mediafax.

Ea a mai spus că poziția României față de Rusia trebuie să fie aceeași cu cea a NATO și UE.

„Nu este nimic negociabil, relația cu Rusia reprezintă un punct-cheie în stabililitatea din zonă, în securizarea flancului estic NATO, în modul în care putem să gestionăm pe mai departe discuțiile în Marea Neagră. Și NATO și UE au același discurs în ceea ce privește Rusia, iar România nu poate avea alt discurs, fiindcă este membră în ambele organizații”, a conchis noul ministrul de externe.

Citiți și: 

Transport cu blindate rusești destinate Serbiei, blocat de români pe Dunăre

 UPDATE. Incident naval la granițele României. Ucraina a sechestrat un petrolier rus; echipajul a fost eliberat

Redactor web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri