Video Exclusiv Rareș Bogdan: Ar fi meritat să le vedeți fețele europarlamentarilor când le-am spus de pericolul euroscepticismului în România

Data actualizării: Data publicării:
Rareș Bogdan vorbește în Parlamentul European.

Rareș Bogdan i-a avertizat pe europarlamentarii străini despre pericolul apariției euroscepticismului în România în cazul în care țării noastre i s-ar refuza din nou aderarea la spațiul Schengen. „Au fost extrem de atenți ieri în grup. Ar fi meritat să le vedeți fețele”, a povestit liberalul la Interviurile LIVE Digi24.ro. „Modul în care au pus întrebări ulterior a fost extrem de determinat pentru modul în care privesc România”, a adăugat Rareș Bogdan. 

Alexandru Rotaru, jurnalist Digi24: Întrebarea care macină românii, până la urmă. A reușit România să convingă Olanda de această dată să dea undă verde? Am văzut un discurs mult mai adaptat realităților, cumva, un discurs mult mai deschis al premierul olandez cu ocazia vizitei în România. Și a doua parte a întrebării este ce v-au spus colegii europarlamentari în momentul în care le-ați spus despre riscul creșterii euroscepticismului în România, cu ocazia, Doamne ferește, unui vot negativ pentru aderarea la Schengen?

Rareș Bogdan, europarlamentar: Au fost extrem de atenți ieri în grup. Ar fi meritat să le vedeți fețele în momentul când eu, Siegfried Mureșan și Vlad Nistor am luat cuvântul pe acest subiect, când alaltăieri Vasile Blaga și Daniel Buda au luat cuvântul în comisia LIBE. Ar fi meritat să le vedeți fețele în momentul când am vorbit de pericolul euroscepticismului și a unor partide care astăzi nu-și au locul pe scena politică românească, decât marginal, și pericolele la care se expune însăși construcția europeană în această chestiune.

Cred că fața lor și modul în care au pus întrebări ulterior a fost extrem de determinat pentru modul în care privesc România. De asemenea, este extrem de interesant să înțelegem că astăzi, România, prin modul în care s-a comportat pe problema Ucrainei a dovedit încă o dată că merită să facă parte din familia europeană, și că nu există nicio diferență de reacție a autorităților sau a simplului cetățean european cu privire la astfel de momente.

Să nu uităm că au trecut două milioane de refugiați prin România, 150.000 au rămas pe teritoriul României, iar reacția noastră a fost extraordinară. Doamna Ylva Johansson, comisar, care a fost critică la adresa României de-a lungul timpului, după cele două vizite pe care le-a făcut la Siret și la Ișalnița, după modul în care a văzut reacția României în diverse momente, și pe coridoarele umanitare, sau la atenția cu care am tratat refugiații, și-a schimbat poziția și este astăzi unul dintre avocații României în ceea ce înseamnă spațiul Schengen.

Este comisarul pe Afaceri Interne.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri