Răspunsul Platformei România 100 la referendumul USR

Data actualizării: Data publicării:
European Leaders Attend The European Council Meeting In Brussels
Foto: Gettyimages

După ce Partidul Uniunea Salvați România a anunțat că va face un nou referendum intern, pe tema unei viitoare colaborări cu Platforma România 100 a lui Dacian Cioloș, a venit răspunsul: „pe agenda Platformei România 100 nu există niciun fel de fuziune” și „avem destulă treabă”.

European Leaders Attend The European Council Meeting In Brussels
Sursă foto: Getty Images

„La acest moment, prioritatea România 100 este de a construi alături de comunitatea celor 35.000 de susținători și peste 8.000 de membri activi soluții concrete pentru modernizarea României, așa cum am anunțat și ne-am asumat. Din acest motiv, pe agenda Platformei România 100 nu există niciun fel de fuziune”, a transmis, pe contul său de Facebook, Alin Cristian Mituța, fostul director de cabinet al lui Dacian Cioloș și co-fondator al Platformei România 100.

Acesta îi mulțumește vicepreședintelui USR Ionuț Moșteanu pentru precizările făcute și subliniază faptul că referendumul intern al USR „pe tema colaborării/fuziunii” cu Platforma România 100 „este o inițiativă exclusivă a USR, care nu a fost discutată sau agreată cu RO100”.

„Rămânem deschiși colaborării constructive cu organizații sau partide pentru proiecte care sunt în acord cu obiectivele Platformei România 100, așa cum de altfel este cazul Comisiei de Tăiat Hârtii #2, un proiect concret în care RO100 colaborează cu USR pentru a continua procesul de debirocratizare început de Guvernul Cioloș”, mai arată Mituța.

Fostul director de cabinet al ex-premierului tehnocrat subliniază și că fostul premier NU va prelua vreo formațiune existentă. „Pentru că am văzut multe speculații pe această temă: Dacian Cioloș nu are de gând să preia niciun partid. Avem destulă treabă la Platforma România 100”, spune Mituța.

Precizările co-fondatorului Platformei România 100 vin după ce, marți, vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu a spus că Uniunea Salvați România va organiza un nou referendum intern pe tema colaborării USR-România 100.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri