Reacția lui Liviu Dragnea la discursul președintelui Iohannis

Data publicării:
consultari dragnea iohannis presidency

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seară, la Antena 3, că preşedintele Klaus Iohannis, care a vorbit luni seară despre execuţia bugetară din primul trimestru al anului 2018 şi a cerut din nou demisia premierului Dăncilă, a prezentat o listă întreagă de minciuni, care pot constitui un atac la siguranţa naţională.

consultari dragnea iohannis presidency
FOTO: presidency.ro

El a susţinut că toate datele economice indică o creştere şi o evoluţie pozitivă, iar premierul nu are niciun motiv să demisioneze. „Doamna Dăncilă nu poate demisiona pentru că îl deranjează pe domnul preşedinte un program de guvernare care produce efecte bune şi genereaza creştere economică serioasă”, a afirmat Dragnea.

Președintele PSD a spus că, de fapt, toate datele economice indică o creştere. Potrivit acestuia, au crescut faţă de 2017 încasările la buget, producţia industrială, exporturile, în timp ce datoria guvernamentală este în scădere, iar România are cel mai mic şomaj înregistrat vreodată.

„Indicele Robor- sigur că afectează pe toata lumea, dar, dacă ne uitam pe un grafic, din 2007 şi până în prezent suntem la un nivel foarte scăzut”, a susţinut Dragnea, în timp ce în studioul televiziunii au fost prezentate mai multe grafice, pentru care liderul PSD a spus că îşi asumă responsabilitatea.

„Suntem în creştere pe toate datele economice, toată evoluţia e pozitivă şi nu ne oprim aici. Cu toate piedicile puse de preşedinte, acest guvern îşi va implementa programul de guvernare. Această ieşire a preşedintelui a avut mai multe obiective - să încerce să justifice cererea de demitere a doamnei Dăncilă, legând-o de nişte date economice false şi de nişte miniciuni. Este foarte greu să nu realizăm că este o implicare politică a preşedintelui, cum nu ar trebui să aibă, constituţional, un preşedinte al României”, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că a vorbit în această seară cu premierul Dăncilă, iar marţi va avea loc o conferinţă de presă „astfel încât aceste informaţii nereale lansate de preşedinte să fie demontate pentru ca oamenii să nu mai fie speriaţi”.

„Oamenii sunt confuzati din cauza acestor informaţii false repetate la nesfârşit. Doamna Dăncilă nu poate demisiona pentru că îl deranjează pe domnul preşedinte un program de guvernare care produce efecte bune şi genereaza creştere economică serioasă. Nu are de ce să demisioneze, nu putem să schimbăm premierul de câte ori vrea preşedintele”, a mai spus Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, luni seară, că este imperioasă demisia premierului Vorica Dăncilă, pentru „a face loc unor oameni responsabili şi competenţi”. „Este din ce în ce mai vizibil că Dragnea şi ai lui nu au nicio soluţie pentru o guvernare bună şi eficientă”, a arătat preşedintele.

El a mai spus, comentând execuţia bugetară pe primul trimestru al acestui an, că PSD că este incapabil să ţină ordine în finanţele publice, iar după trei prim-miniştri şi tot atâţia şefi la ANAF, cel mai vizibil efect este incertitudinea şi lipsa de predictibilitate.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri