Video Reacția lui Marcel Ciolacu, după ce numele său apare în interceptările DNA: „Nu cunosc, nu a avut nimeni o astfel de discuție cu mine”

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu mirat
Președintele PSD Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/ Ilona Andrei

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat marți, la Parlament, după ce numele său a apărut menționat de inculpați în stenogramele din dosarul DNA privind închirierea spațiilor comerciale din Aeroportul Otopeni.

„Nu cunosc și nu a avut nimeni o astfel de discuție cu mine. Nu cunosc aceste personaje și mă bucur că se face ordine”, a declarat Ciolacu, întrebat despre interceptări.

În stenogramele din dosarul spațiilor comerciale din Aeroportul Otopeni, în care un fost director și trei oameni de afaceri sunt în arest la domiciliu, apar nume grele din politică - liderul PSD Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, europarlamentarii Mihai Tudose și Rareș Bogdan și potențiali viitori miniștri ai transporturilor. Toți sunt pomeniți ori vehiculați de cei implicați drept decidenții care ar putea ajuta la prelungirea unor înțelegeri comerciale cu miză de zeci de milioane de euro, care le-ar fi deschis celor implicați calea pentru prelungirea, cu până la 10 ani, a unor contracte comerciale cu aeroportul de stat.

De menționat este că niciunul dintre politicienii ale căror nume apar în stenograme nu e interceptat, cel puțin nu conform documentelor de punere sub acuzare, obținute în exclusivitate de Digi24.

DNA a reținut săptămâna trecută patru persoane, printre care și George-Alexandru Ivan, fostul director general și director comercial al Companiei Naționale Aeroporturi București, în dosarul spațiilor comerciale din Aeroportul Otopeni. Fostul șef al companiei este acuzat de trafic de influență și că ar fi oferit acces unui om de afaceri la caietul de sarcini înaintea unei licitații. Procurorii susțin în cadrul dosarului că s-ar fi cerut peste 20 de milioane de euro mită, inclusiv prin intermediul lui George-Alexandru Ivan, pentru închirierea spațiilor comerciale din aeroport.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri