RETROSPECTIVĂ 2014 | Elena Udrea şi Monica Macovei, candidate la funcţia de preşedinte

Data publicării:
udrea macovei-1

 

30 ianuarie 2014 rămâne o dată esenţială pentru cariera politică a Elenei Udrea. La doar o zi după ce PMP devine oficial partid, Udrea părăseşte PDL.

4 luni şi o săptămână a rămas Elena Udrea simplu membru PMP. La congresul din 7 iunie câştigă funcţia supremă în partid. Şi tot atunci, Elena Udrea anunţă numele candidatului PMP la preşedinţia României: Cristian Diaconescu. Nici această decizie nu a rămas bătută-n cuie. Peste două luni şi jumătate surpriza s-a produs: „Sunt candidatul care va deveni preşedintele României. Îi mulţumesc lui Cristi Diaconescu pentru decizia pe care a luat-o. Este nu numai un bărbat de stat, este şi un bărbat puternic pentru că vine alături de o femeie în această competiţie”.

Alături de ea, susţinătorul ei constant: Traian Băsescu.

Lansarea candidaturii a însemnat un marş în capitală şi un protest faţă de politicile Guvernului.

Partidul Democrat Liberal a mai pierdut un politician sprijinit de şeful statului: europarlamentarul Monica Macovei. Motivul: PDL nu i-a permis să participe la cursa internă pentru stabilirea candidatului formaţiunii pentru cea mai înaltă funcţie în stat. Aşa că a decis să meargă pe cont propriu.

Eurodeputatul nu a mai beneficiat, însă, de susţinerea lui Traian Băsescu.

„Nu pot să o sprijin, deşi ar avea toate datele să fie un candidat bun Monica Macovei. A fost necinstită faţă de mine”, spunea Traian Băsescu.

Cu o lună înainte de alegeri, Monica Macovei şi-a prezentat Decalogul, programul prin care a vrut să atragă voturile românilor.

În campania electorală, Monica Macovei şi Elena Udrea s-au plasat împotriva PSD, dar şi a candidatului dreptei: Klaus Iohannis.

Candidatul PMP a obţinut 5,2% din voturile exprimate la scrutinul din 2 noiembrie, fiind pe locul patru în preferinţele oamenilor.

Independenta Monica Macovei s-a arătat şi ea mulţumită de rezultatul votului: 4,44%.

Înaintea turului doi de scrutin, ambele candidate şi-au îndemnat alegătorii să nu-l voteze pe Victor Ponta.

Alegerile şi-au desemnat câştigătorul aşa că cele două doamne îşi anunţă proiectele de viitor. Monica Macovei merge pe cont propriu în politică după modelul PMP: asociaţie care să dezvolte apoi şi un partid.

Elena Udrea spune că vrea să continue proiectele lui Traian Băsescu. Actuala şefă a PMP speră ca fostul preşedinte al României să devină membru cu acte al Partidului Mişcarea Populară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri