România a fost apreciată în Congresul SUA pentru sprijinul acordat Ucrainei

Data publicării:
Masa-rotunda
Sprijinul acordat de România Ucrainei a fost subiectul unei mese rotunde organizate în Congresul american. Foto: Facebook / Ambasada României în Statele Unite ale Americii

Sprijinul acordat de România Ucrainei, de la începutul invaziei ruseşti, anul trecut, a fost subiectul unei mese rotunde organizate în Congresul american, la care au participat mai mulţi politicieni democraţi şi republicani, se arată într-un comunicat al Ambasadei României la Washington.

"Reprezentanţii Congresului american au subliniat importanţa Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, a cărui soliditate a fost reconfirmată de cooperarea celor două state în contextul invaziei ruse în Ucraina", a comunicat Ambasada României.

Oficialii americani au recunoscut rolul asumat de România în gestionarea crizei umanitare şi de securitate, care a avut reverberaţii puternice în regiune şi la nivel global.

La eveniment au fost prezenţi congresmeni din Comisiile de Informaţii, Forţe Armate, Securitate internă, Juridică şi Comisia Helsinki.

Din partea delegaţiei române au participat ambasadorul Andrei Muraru şi senatorul Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului, precum şi ministrul culturii, Lucian Romaşcanu.

Partea română a prezentat o sinteză a contribuţiei României în gestionarea crizei refugiaţilor, asistenţa umanitară oferită încă de la începutul invaziei şi rolul României în facilitarea exportului de cereale ucrainene, în consolidarea rezilienţei energetice a Ucrainei şi Republicii Moldova şi în condamnarea acţiunilor Rusiei în forurile europene şi internaţionale.

De asemenea, delegaţia Parlamentului României a argumentat importanţa constituirii unui tribunal internaţional pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri