Senator UDMR: Nu sunt de acord cu căsătoria între persoanele de acelaşi sex. Tendinţele internaţionale sunt nocive

Data actualizării: Data publicării:
tanczos barna face o declaratie de presa
Ministrul Mediului, Tanczos Barna Foto: Facebook

Senatorul UDMR Tanczos Barna spune că nu este de acord cu căsătoria între persoanele de acelaşi sex şi nu poate accepta ca astfel de cupluri să fie numite familii şi a îndemnat maghiarii să participe la referendum, pentru că este o întrebare serioasă, la care trebuie să se dea un răspuns, potrivit Agerpres.

„Nu aş dori să amestec, în niciun caz, nici cu interesele politice, nici cu priorităţile infrastructurale, nici nu educaţia, sau cu problemele ţării. Este o întrebare la care astăzi trebuie să dăm un răspuns, fiecare dintre noi şi eu personal nu pot fi şi nu sunt de acord cu căsătoria între persoanele de acelaşi sex şi nu pot să accept ca cupluri formate dintr-o astfel de căsătorie sau relaţie să fie numite familie. Cred în forma clasică a familiei, datorită educaţiei pe care am primit-o şi datorită credinţei pe care o am. Cred în familia bazată pe relaţia dintre un bărbat şi o femeie sau o femeie şi un bărbat şi nu cred că tendinţele internaţionale pe care le constatăm în multe state vest-europene, în America de Nord sunt bune. Sunt nocive şi sunt greşite, din punctul meu de vedere”, a spus Tanczos Barna.

El a adăugat că întrebarea de la referendum „este formulată într-un mod nefericit”, întrucât „amestecă în aceeaşi întrebare noţiunea familiei şi a căsătoriei” şi consideră că era mai bine dacă existau două întrebări, care defineau familia şi căsătoria.

În legătură cu campania care îndeamnă la boicotarea referendumului, Tanczos Barna a spus că aceasta nu este o soluţie.

„Eu cred că trebuie să răspundem la această întrebare, aceasta nu este o soluţie (n.red: boicotul). Eu chiar îi invit pe cei care nu sunt de acord cu acest enunţ să vină şi să voteze împotrivă. Cei care cred că este un lucru normal, firesc, creştinesc, să susţină un asemenea demers, să vină să voteze. (...) Acum, dincolo de toate aspectele politice, şi cine a lansat şi cine nu a lansat şi dacă va fi în favoarea sau defavoarea cuiva, cred că este o întrebare mult mai serioasă ca să facem din ea una pur politică şi fiecare după convingerile lui ar trebui să spună un DA sau un NU”, a conchis Tanczos Barna.

Prezent la conferinţa de presă, deputatul UDMR Korodi Attila, a spus că Uniunea va discuta modul în care se va poziţiona la referendum pentru familie la Consiliul Permanent Unional, care se va întruni vineri.

„Văd două posibilităţi: ori UDMR se va poziţiona pe a spune că va vota sau nu referendumul, ori se va poziţiona spunând că va lăsa la decizia membrilor comunităţii. Pentru că şi din dezbateri în grupurile parlamentare şi noi fiind o uniune, nu un partid politic axat pe o ideologie, părerile sunt atât de diverse încât poate aceasta este cea mai bună decizie”, a spus Korodi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri