Sari la conținut

Sindicaliștii din Poliție: Nu suntem la cheremul nimănui. Facem apel urgent către Mihai Tudose

Sindicaliştii din Poliţie îi cer premierului să ia o decizie în scandalul care macină Ministerul de Interne. Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie este cel care lansează apelul. Poliția Română nu este la cheremul nimănui, spune comunicatul.

Liderul SNAP, Iulian Surugiu, a spus că a venit momentul pentru o restructurare a poliției și că își dorește ca ancheta să se termine de urgență, iar cei vinovați să fie trași la răspundere.

„Mihai Tudose, în calitate de premier, trebuie să înțeleagă că Poliția Română trebuie întemeiată cu o echipă nouă, pe alte temelii. Nu putem continua să acoperim mizeria din ministerul de Interne. Suferim toți, inclusiv polițiștii”, precizează liderul SNAP.

Iulian Surugiu adaugă că, în calitate de președinte al unui sindicat cu peste 12.000 de agenți, înaintea publicării comunicatului a consultat birourile teritoriale, inclusiv membrii.

Comunicatul Sindicatului Național al Agenților de Poliție integral

„Sindicatul Național al Agenților de Poliție face apel urgent către domnul Mihai Tudose, prim-ministrul României, pentru a pune capăt jocurilor politice care se fac  acum, la vedere, pe spatele unei crize fără precedent cu care se confrunta meseria de polițist. Poliția Română nu este la cheremul nimănui.

Dacă politicul nu este capabil, lăsați polițiștii competenți și onesti să-și aleagă conducătorii.

Vrem o decizie cât mai curând posibil, să avem o conducere cu care sa reclădim autoritatea Poliției Române. Noi nu mai așteptăm”, se arată în comunicatul Sindicatului Național al Agenților de Poliție.