Start furat la prezidenţiale. Candidații și-au început neoficial campaniile electorale

Data publicării:
udrea in campanie crop

Premierul-candidat a exploatat din plin priza la public pe care o au performanţele sportive. După momentul Simona Halep, liderul PSD şi-a îndreptat atenţia către handbaliste, gimnaste şi...spre fanii Stelei. Băile de mulţime fac şi ele parte din arsenalul electoral. De Sfânta Maria, Victor Ponta a făcut un adevărat tur de forță pe la mănăstirile din Moldova şi Ardeal. Social-democratul a profitat de poziţia sa de şef al Executivului pentru a anunţa amnistia pensionarilor şi a mamelor care au primit bani în plus deşi nu aveau dreptul. În paralel, premierul a dăruit cheile a peste o sută din cele 600 de microbuze şcolare. Intamplător sau nu cele mai multe au ajuns la edilii puterii. 

Elena Udrea are altă tactică. Spune că a devenit "umbra premierului". A mers în zonele afectate de inundaţii de la Novaci, s-a fotografiat cu „sinistraţii " şi a criticat acţiunile lui Victor Ponta. Apoi, a anunţat că-şi va lansa candidatura în ziua în care liderul PSD va face acelaşi gest. Cu sloganul „România frumoasă!" în spate, liderul PMP se laudă că îl întrece în performanţe pe actualul premier. Cu un singur amendament. 

Klauss Iohannis nu este obişnuit cu băile de mulţime, dar punctează conştiincios pelerinajele în zilele de sărbătoare. Primarul Sibiului a pornit o campanie online prin care propune un alt tip de preşedinte. Strategia liberalului este contracarată în mediul online. Site-ul oficial şi pagina de Facebook i-au fost clonate, cu sintagma "Iohannis, la fel ca Băsescu".

În schimb, în turneul său prin ţară, prezidenţiabilul Alianţei Creştin Liberale nu ezită să folosească sloganurile electorale ale USL. "România puternică" a fost invocată şi la promovarea lui Victor Ponta ca prezidenţiabil la ultimul Consiliu Național al PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri