UPDATE Excluderea lui Ludovic Orban din PNL, cerută în ședința conducerii liberalilor. Cîțu: Vom decide în BPN

Data actualizării: Data publicării:
congres-PNL-orban-inquam-ganea
Ludovic Orban. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În ședința Biroului Executiv al PNL care are loc în această seară, liberalii au discutat inclusiv excluderea fostului lider, Ludovic Orban. Propunerea de excludere a fost făcută de deputatul Gigel Știrbu și a fost susținută de primarul Clujului, Emil Boc, potrivit unor surse din partid.

ACTUALIZARE 22:00 Florin Cîțu a afirmat că mâine, în BPN, va fi discutat și cazul celor 14 parlamentari care au decis să iasă din PNL.

„Mă întristează faptul că dintr-o competiție oamenii n-au înțeles nimic. Liberalismul înseamnă competiție și atunci când pierzi, pentru că suntem în PNL, ar trebui să înțelegem că am pierdut, este o competiție. Adversarii nu sunt în PNL, sunt în afara PNL. Fac apel la acești colegi să reconsidere decizia", a mai spus liderul liberalilor.

Mai mulți parlamentari PNL și-au anunțat demisiile din grupurile partidului, după anunțul inițial al lui Ludovic Orban.

-știre inițială-

Deputatul PNL Gigel Știrbu a cerut, la ședința Biroului Executiv al PNL, care are loc luni seara de la ora 20:00, excluderea fostului președinte al liberalilor, Ludovic Orban, au declarat surse din partid, pentru Digi24.ro.

Emil Boc, un lider important în PNL, a susținut cererea lui Gigel Știrbu.

De altfel, Ludovic Orban a confirmat, luni seara, la Digi24, că doi membri PNL au cerut excluderea sa.

„Sunt voci care cer excluderea mea la ședința BEx. Asta e marea problemă a PNL astăzi. Au fost vreo doi care au spus că asta este soluția, să-l dăm afară pe Orban.

Nu vreau să plec. Mi-am petrecut 31 de ani în mișcarea liberală”, a afirmat acesta.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri