Surse: Maia Sandu vine joi în România. Se va întâlni cu Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu

Data actualizării: Data publicării:
maia sandu da mana cu klaus iohannis
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu se va întâlni cu Klaus Iohannis. Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu vine în România. Joi, aceasta ar trebui să ajungă la București, potrivit unor surse politice. Ar urma să aibă întrevederi cu mai mulți lideri, inclusiv cu președintele Klaus Iohannis. Totul vine în contextul presiunilor făcute de Rusia asupra Moldovei și de sprijinul pe care România s-a angajat să i-l ofere.

Elena Crângașu, jurnalist Digi24: Din sursele noastre aflăm că joi va veni în România Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, și aceleași surse susțin că va avea întrevederi cu președintele Klaus Iohannis și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Aceasta se va întâmpla în contextul tensiunilor din Republica Moldova, având în vedere că președinta Maia Sandu a acuzat Rusia că plănuiește o lovitură de stat care ar urma să se desfășoare cu acțiuni violente pentru a forța schimbarea puterii de la Chișinău.

Am văzut reacții ale lui Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu. Președintele României spunea că sunt extrem de îngrijorătoare semnalele privind tentativele Rusiei de a organiza o lovitură de stat și a arătat că România susține suveranitatea Republicii Moldova dar și parcursul ei către UE. De asemenea, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a afirmat, după ce a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor interne din Republica Moldova că țara noastră susține necesitatea înființării unui grup de sprijin pentru Moldova, care să includă și experți din serviciile Comisiei Europene.

De asemenea, la nivelul Parlamentului au loc astfel de întâlniri marți. În cadrul Comisiei de Apărare va veni ministrul afacerilor interne din Republica Moldova, la fel, pentru discuții legate de securitate.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri