Surse: Marcel Ciolacu va contesta bugetul la CCR pentru un conflict între Parlament și Guvern

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu si ludovic orban
Marcel Ciolacu, Ludovic Orban. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, va sesiza CCR pentru un conflict de natură constituțională între Parlament și Guvern, în legătură cu adoptarea bugetului pentru anul 2020 prin angajarea răspunderii, susțin surse din conducerea PSD.

Sesizarea urmează să fie făcută după ce Executivul condus de Ludovic Orban își va angaja, luni, răspunderea în fața Parlamentului pentru bugetul pe anul viitor. 

Sesizarea Curții va fi făcută în baza articolului 138 din Constituție, care prevede că „Guvernul elaborează anual proiectul bugetului de stat şi pe cel al asigurărilor sociale de stat, pe care le supune, separat, aprobării Parlamentului”.

Conform calendarului, ședința de plen reunit va avea loc luni, la ora 16. Parlamentarii pot depune amendamente la proiectul de buget pentru anul viitor până luni la prânz. Guvernul poate adopta sau respinge amendamentele depuse.

Social democrații iau un calcul și o a doua sesizare, pe fond, făcută de parlamentarii PSD, însă decizia va fi luată în ședința CEx de luni.

Citește și Primele cifre ale noului buget. Ce ministere vor avea mai mulți bani și cine pierde

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri