Surse: Onțanu a fost doar o săptămână candidatul PSD la sectorul 2. Partidul renunță la el și l-ar putea susține pe liberalul Popescu

Robert Kiss Data publicării:
BUCURESTI - CONFERINTA DE PRESA - ADER
Foto: INQUAM Photos/Ilona Andrei

Neculai Onțanu nu mai este candidatul PSD pentru primăria Sectorului 2, au declarat surse din partid pentru Digi24.ro. Decizia vine la doar o săptămână de la anunțarea candidaturii sale. La sectorul 2, PSD l-ar putea avea candidat pe liberalul Dan Cristian Popescu, după ce actualul vicerprimar nu a fost susținut de PNL. Liberalii au cedat candidatura Alianței USR-PLUS. 

Înțelegerea dintre PSD și Neculai Onțanu a picat după ce fostul primar ar fi ridicat prea multe pretenții la negocierile cu social democrații. Săptămâna trecută, după o ședință a Comitetului Executiv Național, PSD îl anunța pe Onțanu drept candidat la sectorul 2. Se înțeleseseră cu acesta să se înscrie în PSD, iar partidul să facă o alianță cu ADER, formațiunea politică înființată de Onțanu.

„Săptămâna asta Onțanu a cerut să facem alianță cu ADER la toate primăriile, inclusiv la Primăria Capitalei. Nu se poate așa ceva”, au declarat surse din PSD, participante la negocierile purtate în Capitală.

În locul lui Onțanu în partid sunt vehiculate două nume pentru o posibilă candidatură: liberalul Dan Cristian Popescu, sau președintele PSD Sector 2, Rodica Nassar.

Viceprimarul Dan Cristian Popescu (PNL) a anunţat, miercuri, că va candida la Primăria Sectorului 2, urmând să negocieze cu partidele care sunt dispuse să îi ofere susţinere sau să se înscrie independent în cursa electorală. El nu mai poate fi candidat al PNL pentru Sectorul 2 deoarece, la negocierile cu USR-PLUS, Ludovic Orban a cedat candidatura celor din partidul lui Dan Barna, care l-au propus pe Radu Mihaiu. 

În cursul zilei de joi, Dan Cristian Popescu s-a întâlnit și cu Gabriela Firea, președintele PSD București. 

PSD renunță la alianțe în București

În urma discuțiilor din ultimele zile, la nivelul Capitalei s-a luat decizia ca PSD să candideze singur, deși existau discuții avansate cu PPUSL. 

Surse din PSD susțin că pretențiile ridicate de formațiunea înființată de Dan Voiculescu erau exagerate. Singurul sector unde a fost parafată deja o înțelegere este sectorul 4, unde candidează Daniel Băluță. 

„În sectorul 4 va fi alianță PSD-PPUSL. Este singurul sector din București unde facem alianță”, susțin sursele citate.

De asemenea, s-a renunțat și la alianța cu ALDE. Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că va candida la Primăria Capitalei, iar formațiunea sa politica va avea candidați la toate sectoarele din București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri