T. Băsescu: Voiau să mă acuze de înaltă trădare. Declarația, comentată în „Jurnalul de Seară”

Data publicării:
basescu cotroceni tribuna presidency-2.ro

Întrebat dacă punctul final al atacurilor lansate în ultima vreme la adresa sa era ajungerea la o nouă suspendare din funcţie, şeful statului a răspuns: „Nu aş spune, că au trecut de vârsta naivităţii, au fost mai sofisticaţi acuma, nu au vizat o suspendare”.

El a afirmat că premierul Ponta, „care a plagiat şi nu a recunoscut”, a făcut o afirmaţie gravă potrivit căreia şeful statului român a vândut ţara în Consiliul European.

Preşedintele a mai spus că „stupiditatea unei astfel de afirmaţii” a premierului este uşor de combătut.

Nu ştiu cine a cumpărat-o, în Consiliul European, atunci când am vândut-o”, a spus Băsescu, menţionând că Victor Ponta a jignit toţi şefii de stat europeni când a făcut această declaraţie.

Preşedintele a declarat că se va întâlni marţi la Paris cu şefii de stat şi de Guvern din UE, cărora le va spune că declaraţia lui Ponta trebuie ignorată.

Şeful statului a spus că declaraţia premierului „avea menirea să se adauge acuzaţiilor de fals şi spălare de bani, pentru a se ajunge la acuzaţia de înaltă trădare”.

Traian Băsescu a spus că preşedintele ar fi fost supendat din funcţie pentru înaltă trădare până când justiţia s-ar fi pronunţat.

Declarațiile invitaților „Jurnalului de Seară”

Declarațiile lui Traian Băsescu a fost comentate de invitații emisiunii „Jurnalul de Seară”. Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat că nu are cunoștință despre niciun complot.

Mă îndoiesc că prim-ministrul ar fi făcut parte dintr-o schemă ocultă”, a spus el.

În ceea ce privește excluderea lui Sorin Roșca Stănescu din partid, Daniel Barbu a spus că orice liberal, fie el ministru sau parlamentar, are dreptul să facă declarații politice, dar „e inacceptabil chiar și pentru un simplu membru al partidului să recurgă la falsuri”.

Fostul ministru al Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu (PDL), a declarat că documentele prin care Sorin Roșca Stănescu l-a acuzat pe Traian Băsescu de spălare de bani sunt „o ciorbă reîncălzită”, deoarece aceleași documente au mai fost depuse la Parchet de o fundație apropiată lui Dan Voiculescu.

Mă miră un lucru: Sorin Roșca Stănescu nu e un oarecare, a fost ziarist, specialist în investigații, a mai avut astfel de documente în mână”, a spus el.

În opinia sa, lucrurile au fost „forțate” și s-a „pornit de la ideea că USL are 70%, poate să facă ce vrea”.

Analistul Sorin Ioniță spune că nu este vorba despre un „complot”, ci despre „acceași schemă care durează din 2007, cu suspendări, etc”. În opinia sa, Victor Ponta și Crin Antonescu au renunțat la această idee, dar „sunt unii care nu au renunțat”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri