Tăriceanu despre echipa Cioloș: „Parcă e luată din cartea de telefon”

Data actualizării: Data publicării:
160805 tariceanu ICCJ 04 INQUAM Octav Ganea-1
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Discursul premierului Dacian Cioloș în Parlament, despre starea economiei românești, a stârnit un val de acuzații și declarații acide șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta l-a atacat atât pe președintele Klaus Iohannis, care ar fi „păcălit” românii la alegerile din 2014, cât și echipa guvernamentală a lui Dacian Cioloș.

160805 tariceanu ICCJ 04 INQUAM Octav Ganea-1
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Şedinţa noastră comună de astăzi marchează eşecul total al singurei acţiuni politice puse în operă de preşedintele Iohannis de la instalarea sa în funcţie, acţiune cunoscută sub numele de «Guvernul meu», care face parte din programul «România lucrului bine făcut», cu care au fost păcăliţi românii în 2014. Eşecul acţiunii prezidenţiale poate fi cuantificat ca fiind la puterea a doua”, a declarat Tăriceanu în fața Camerelor reunite.

Șeful Senatului a subliniat, totodată, că echipa Cioloș „a distrus o guvernare bună, bazată pe PSD și ALDE”, guvernare „care îmbunătățise substanțial condițiile de viață și modul în care funcționează mediul economic”.

A înlocuit (Guvernul Ponta - n.r.) cu o echipă alcătuită aproape fără noimă, parcă luată din cartea de telefon, lipsită de competenţe, ceea ce a dus la un regres resimţit de toţi românii (...) Dumneavoastră nu răspundeţi nici în faţa cetăţenilor, nici în faţa Parlamentului. (...) Domnule prim-ministru, domnule miniştri, nu aţi răspuns cu nimic şi nici nu cred că aveţi de gând să răspundeţi, pentru că nu aţi fost aleşi. Sunteţi un guvern nedemocratic care timp de un an de zile aţi luat decizii care au ucis încet, dar sigur democraţia în România”, și-a continuat Tăriceanu discursul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri