Traian Băsescu a semnat numirea lui Daniel Chițoiu ca interimar la Economie

Data publicării:
daniel chitoiu mediafax-2

Președintele a semnat astăzi decretul prin care se ia act de demisia lui Varujan Vosganian, ministrul Economiei, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.
De asemenea, Traian Băsescu a semnat decretul prin care Daniel Chițoiu, viceprim-ministru și ministru al Finanțelor Publice, este desemnat ministru interimar al Economiei, se precizează în comunicat.

Varujan Vosganian și-a dat săptămâna trecută demisia din Guvern, iar premierul Victor Ponta a acceptat-o.

Demisia a venit la scurt timp după votul dat în Senat de respingere a solicitării procurorului general al Parchetului ICCJ privind începerea urmăririi penale împotriva sa.

Întrebat, la Digi24, de ce nu demisionează și din Senat, Varujan Vosganian a răspuns: „Din onoare”.

Eu am participat la alegeri. Am un mandat pentru 42 de comune din România, cu peste 200.000 de locuitori care așteaptă de la mine să fac ce am promis în campanie. Ce sentiment de onoare m-ar face pe mine să le întorc spatele acestor oameni? Nu am absolut niciun motiv să demisionez din Senat. Mandatul meu este dat de locuitorii unui colegiu din Iași, iar eu trebuie să respect acest mandat”, a spus fostul ministru al Economiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri