Sari la conținut

Traian Băsescu: Guvernul de „tehnocrați”, doar o victimă

Guvernul, doar o victimă?Nimic nou ca viziune bugetară. Toate angajamentele imprudente şi populiste ale PSD+UNPR+ALDE ş...

Posted by Traian Băsescu on Friday, December 4, 2015

„Guvernul, doar o victimă?

Nimic nou ca viziune bugetară. Toate angajamentele imprudente şi populiste ale PSD+UNPR+ALDE şi PNL au fost acceptate de Dacian Cioloş ca preţ al susţinerii în Parlament. În fapt, Dr. Ponta, Dragnea şi Gorghiu vor guverna şi în 2016, dar nu direct, ci prin „tehnocraţi”.

Renunţarea la politicile pro-ciclice, relansarea investiţiilor şi implicit dezvoltarea ţării, crearea de noi locuri de muncă, Programul de Convergenţă, Obiectivul pe Termen Mediu, reforme structurale, aderarea la moneda unică vor rămâne doar simple priorităţi enunţate, dar din nou amânate inclusiv de „tehnocraţi”.

Şi, dacă este doar un instrument de a pune în aplicare un program stabilit de politicieni fără a putea guverna pe baza priorităţilor reale ale ţării, la ce bun un guvern de „tehnocraţi”?

Poate pentru a avea cui pune în spate dezastrul dezechilibrelor macroeconomice şi a creşterii rapide a datoriei publice ce se prefigurează pentru anul 2017 sau pentru justificarea eşecurilor integrării într-o Uniune Europeană ce va intra într-un proces rapid de reaşezare a propriilor valori.

Nu mi-aş dori ca GUVERNUL SCHIMBĂRII să fie doar o victimă a politicienilor”, a scris fostul președinte într-o postare pe Facebook.