Traian Băsescu îl contrazice pe premierul Republicii Moldova: Unirea nu este o problemă de bani, este o problemă de viitor

Data publicării:
basescu Digi24 nou

 

„Aici nu este o problemă de bani, este o problemă de viitor”, a declarat Traian Băsescu, la doar o zi dupa ce premierul de la Chișinău, Valeriu Streleț, a respins posibilitatea unirii spunând că ar presupune costuri inacceptabile pentru cetățenii români. „Viitorul României, un viitor temeinic, se poate baza și pe procesul de reunificare cu Republica Moldova”, a mai spus Băsescu.

Este nevoie să discutăm cu Chișinăul și să asumăm ca politică de stat obiectivul unirii, crede fostul președinte. El a spus că acest subiect trebuie adus în discuție și asumat „pentru că interesele regionale ne obligă la o astfel de abordare”.
„În momentul de față Republica Moldova este frământată între două opțiuni - opțiunea independenței și opțiunea unirii cu România”, a spus Traian Băsescu.

„Acum suntem într-un moment potrivit să discutăm cinstit cu Chișinăul. Unirea ar fi utilă și pentru că frământările din regiune arată că acolo unde nu este stabilitate se poate întâmpla orice” a mai declarat fostul șef al statului.

Republica Moldova, datorită locului în care este așezată nu poate fi neutră, nu poate fi în afara intereselor Rusiei, Ucrainei sau României, a încheiat Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri