Un senator USR cere Ministerului Apărării „întărirea apărării antiaeriane la Dunăre”

Data publicării:
izmail prot drona
Atac cu drone asupra portului Izmail de pe Dunăre. Foto: Twitter

Senatorul USR Cristi Berea a solicitat miercuri Ministerului Apărării Naționale „întărirea apărării antiaeriene la Dunăre”, deoarece oamenii care locuiesc în zonă trebuie să se simtă protejați.

„Solicit MApN să întărească apărarea antiaeriană la Dunăre, în zona de conflict. Este foarte important ca oamenii să se simtă protejaţi pentru că apelurile la calm ale politicienilor de la Bucureşti nu funcţionează. Și e normal să nu funcționeze, când tu ai explozii în curtea din spate, nu știu dacă ai avea încredere în apelul la calm al politicienilor", a precizat senatorul USR într-un mesaj postat pe Facebook.

Miercuri dimineață a avut loc un nou atac rusesc cu drone kamikaze asupra zonelor portuare ucrainene de pe Dunăre. Martori români care au filmat exploziile au spus că ar fi fost lovit portul Chilia. Atacul a avut loc în jurul orei 3 noaptea. Telespectatorii Digi24 au trimis imagini cu ceea ce par să fie urmările bombardamentelor din Chilia - port lovit pentru prima dată de dronele iraniene folosite de ruși. Fumul se vede de pe partea românească a Dunării. Conform ministerului Apărării Naționale, au fost din nou lovituri la Reni. De asemenea, este foarte posibil să fi fost atacat din nou și portul Izmail.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei a declarat luni că una dintre dronele folosite de ruşi într-un atac nocturn asupra portului ucrainean de la Dunăre Izmail ar fi căzut pe teritoriul României. Ministerul Apărării de la București a infirmat informațiile.

„Ministerul Apărării a negat faptul că drone ruseşti ar fi căzut pe teritoriul naţional şi a făcut-o în cunoştinţă de cauză pentru că (...) suntem prezenţi prin tot ce înseamnă capabilităţi menite să avertizeze şi să monitorizeze situaţia din zonă, motiv pentru care informaţiile pe care noi le dăm sunt sub semnul acurateţei şi al corectitudinii din toate punctele de vedere”, a precizat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri