Va fi sacrificat la rotativă Petre Daea după eșecul despăbugirii fermierilor afectați de criza cerealelor? Răspunsul lui Marcel Ciolacu

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu îl îmbrățișează pe Petre Daea
Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și Petre Daea, ministrul Agriculturii, Foto: Inquam Photos/George Călin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a evitat să precizeze dacă va susține schimbarea lui Petre Daea de la șefia ministerului Agriculturii, după eșecul negocierilor cu UE în privința despăgubirii fermierilor români afectați de criza cerealelor din Ucraina. Ciolacu a menționat că „analiza miniștrilor” este atributul premierului și a asigurat că se va face o „analiză” a miniștrilor înainte de rotația guvernamentală programată în mai - iunie.

„Cred că nu încălzește pe nimeni dacă Daea e vinovatul sau nu. Când se face rotația, vom vedea dacă Daea e vinovat sau nu. Până atunci, dacă nu se fac schimbări majore guvernamentale, să lăsăm miniștrii și ministerele să funcționeze”, a spus Marcel Ciolacu în cadrul unui interviu acordat Europa FM.

„Cu certitudine, vă garantez, vom lua decizia corectă”, a adăugat Ciolacu.

Liderul PSD a spus că nu a avut nicio discuție cu Petre Daea după ce ministrul Agriculturii s-a întors de la Bruxelles.

„Am schimbat sistemul de management în partid și nu mai stau miniștrii la ușa președintelui partidului câte trei ore”, a spus Ciolacu.

Comisia Europeană a decis să acorde României 10,05 milioane de euro despăbugiri pentru fermierii afectați de afluxul de cereale din Ucraina, din 45,84 milioane solicitate. Concomitent, Bulgaria a primit 16,75 milioane, Polonia 29,5 milioane, iar Ungaria și slovacia nu au primit nimic.

„Faptul că am rămas printre cele trei state care au primit o anumită sumă - 10 milioane - este un lucru bun. Lucrul rău: așteptările, mai ales din partea fermierilor, erau mult mai mari”, a spus Ciolacu.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri