Sari la conținut

VIDEO. Orban: Nu fac public textul plângerii. Firea: Am citit-o și eu

Gabriela Firea, primarul Capitalei și vicepreședinte al PSD, a catalogat plângerea penală depusă de liderul PNL, Ludovic Orban, pe numele premierului Viorica Dăncilă, drept „dovada unui analfabetism juridic” și a precizat că a citit plângerea. Președintele liberal declarase însă că nu vrea să facă public textul sesizării pentru a nu crea „niciun fel de presiune din partea opiniei publice”. Iar până la această oră, textul nu a ajuns în spațiul public.

„Plângerea penală eu o consider ca fiind dovada unui analfabetism juridic. Am citit-o şi eu şi sunt idei, preluări, termeni care pur şi simplu sunt preluate în mod disparat şi fără o logică, doar pentru a îngrozi până la urmă România, doar pentru a sublinia vina îngrozitoare pe care să spunem că ar avea-o doamna prim-ministru Viorica Dăncilă sau domnul preşedinte Dragnea, aceea de a întocmi un memorandum înaintat la Palatul Cotroceni în vederea mutării ambasadei, ceea ce până la urmă se întâmplă şi se iau aceste decizii în lumea civilizată”, a declarat Gabriela Firea, joi seară, la Antena 3.


Totuși, în conferința de la Iași, când a confirmat depunerea - în nume propriu, nu în numele partidului - a plângerii penale pe numele premierului Viorica Dăncilă, Ludovic Orban a refuzat solicitarea jurnaliștilor de a face public textul sesizării depuse. „Permiteţi-mi să las întâi să-şi urmeze cursul. Nu vreau acuma să generăm niciun fel de presiune din partea opiniei publice legată de acest subiect. Să-şi urmeze cursul, iar în momentul în care voi considera, o voi face publică“, a precizat Orban.

Preşedintele PNL a declarat, joi, la Iaşi, că a depus o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD Liviu Dragnea. Prim-ministrul PSD este acuzat de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

Parchetul General a dispus trimiterea plângerii penale la DIICOT. În aceeași zi, procurorul general, Augustin Lazăr, a dispus prelungirea cu șase luni, prin delegare, a mandatului lui Daniel Horodniceanu la șefia DIICOT.

Pe aceeași temă