VIDEO. Parlamentari în pantofi, lângă gunoaie. "Hai să ne facă poze aici, să se vadă că suntem la groapă" 

Data publicării:
comisia mediu

Deputaţii din nou-înfiinţata Comisie de Mediu au fost în excursie la Bistriţa, pe banii Parlamentului. Au vrut să vadă cum funcţionează o groapă de gunoi ecologică şi să afle problemele oamenilor, ca să facă apoi legi mai bune. După discuţia cu aleşii, primarii din zonă nu au fost prea încântaţi. „Nu prea pricep ei ce-i cu pajiştile şi cu păşunile”', s-au plâns edilii.

Prima oprire: groapa de gunoi ecologică. Bărbaţii din Comisie râd şi îşi fac poze. Nu au mai văzut o groapa ecologică până acum.

Femeile sunt mai sensibile. După câteva secunde, fără a părea prea impresionate, întorc spatele şi se depărtează de mirosul greu.

Aleşii cred că excursia la Bistriţa îi va ajuta să facă legi mai bune de acum încolo.

„Nu poţi să avizezi proiecte de lege fără să vezi la faţa locului ce se întâmplă”, susţine deputatul PSD Vasile Daniel Suciu.

„Vom vizita toate judeţele, să vedem care sunt problemele şi din punct de vedere unde trebuie să lucrăm”, dă asigurări colegul său, Ninel Peia.

Entuziasmul lor nu este împărtăşit de primari. După o discuţie cu membrii Comisiei despre legea pajiştilor, aleşii locali sunt dezamăgiţi.

„Din păcate cam nu au fost pregătiţi domnii care au venit de la Bucureşti, părerea mea personală e că ei nu ştiau ce înseamnă pajişti şi păşuni. Este acelaşi lucru ca şi când ai spune omăt şi zăpadă”, afirmă Anchidim Pavelea, primar în Râncu Salvei.

„Acum, ei sunt de la oraş, poate asta este problema”, găseşte explicaţia Mathe Ştefan, viceprimarul oraşului Beclean.

Nemulţumirea primarilor nu le-a stricat buna dispoziţie. La finalul vizitei, deputaţii au plantat molizi, dar au fost eclipsaţi de ministrul Doina Pană şi de Mircea Geoană. Aşa că s-au înghesuit să-şi facă fotografii, ca să vină la Bucureşti cu dovezi că nu au stat degeaba.

Pentru astfel de deplasări, deputaţii primesc bani de cazare, masă şi transport cu avionul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri