VIDEO. Urările unor politiceni români pentru femei, de 8 martie, s-au transformat în jigniri. Un senator AUR a menționat și amantele

Data actualizării: Data publicării:
sedinta comuna in parlamentul romaniei
Urările unor politiceni români pentru femei, de 8 martie, s-au transformat în jigniri. Un senator AUR a menționat și amantele. Foto: Inquam Photos / George Călin

Politicienii români au încercat să le transmită „La mulți ani!” doamnelor, cu ocazia zilei de 8 martie, dar urarea unora s-a transformat în jignire. Deși susțin că femeile merită respect, unii bărbați cu funcții importante în stat numesc femeile „ființe ale societății”. Mesajele au venit chiar după un recent scandal din Parlamentul României, când un deputat PSD a făcut afirmații misogine la adresa colegelor.

Reprezentanții PNL Olt au împărțit flori pe stradă, în semn de respect, spun ei. Florin Homorean, vicepreședinte al filialei, pare că se teme să le numească femeie pe doamne.

Florin Homorean, vicepreședinte PNL Olt: Martie e luna doamnelor, sunt cele mai de încredere ființe care pot fi alături de un bărbat, ca atare, trbuie să le acordăm toată încrederea noastră.

O altă postare care a iscat controverse e a secretarului de stat din Ministerul Justiției, Bogdan Ilea. Și acesta s-a referit la femei cu expresia „ființe ale societății”.

Un senator AUR, Mircea Dăneasa, chiar de la microfonul din plenul Senatului, a ținut să menționeze în urarea sa și „amantele”.

Mircea Dăneasă: Tuturor celor care tebuie felicitate azi - domnișoare, soții, doamne, eventual amantele prietenilor. (Sursa: Senatul României)

Astfel de atitudini pe scena politică nu sunt ceva nou. De multe ori, atitudinea politicienilor noștri lasă de dorit. Chiar în această săptămână, președintele de ședință a plenului a făcut afirmații misogine.

Daniel Suciu, deputat PSD: Doamna Violeta Alexandru! Și pentru echilibrare, chiar dacă doamna Țoiu mai are un minut, o să compensăm cu minutul de la minorități. Știu că femeile se bucură de orice minut în plus. Vă rog, doamna Alexandru!

Deputatul și-a cerut mai apoi scuze.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri