Viorica Dăncilă recunoaște că ar fi vrut să plece comisar european

Data publicării:
viorica dancila si ursula von der leyen
Foto: Facebook/Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a declarat luni, în interviul acordat ziarului Adevărul, că ar fi vrut să plece comisar european, dar a rămas în țară ca să nu „zdruncine” încrederea colegilor. Premierul susține că președintele Klaus Iohannis ar fi fost de acord cu cele două propuneri trimise inițial, asta deși, într-o discuție informală cu presă, Iohannis a spus că i-a comunicat premierului că Rovana Plumb și Dan Nica sunt două propuneri „proaste”, care riscă să fie respinse.

„Am discutat cu președintele României prima dată când i-am spus despre cele două nominalizări (n.r. Rovana Plumb și Dan Nica). Acum, am luat în calcul cel de-al doilea nume. Nu mai aveam ce să spun din moment ce președintele și-a dat acordul. Știa despre acest lucru, putea să spună: nu sunt de acord”, a spus Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă Președintele i-a comunicat că este de acord cu cele două propuneri, în condițiile în care Klaus Iohannis a susținut că i-a transmis Vioricăi Dăncilă că sunt două propuneri care ar putea fi respinse, Viorica Dăncilă a răspuns: „Președintele m-a întrebat: Credeți că sunt propuneri potrivite? Eu am spus da”.

Într-o discuție telefonică, Viorica Dăncilă l-a anunțat pe Klaus Iohannis că vrea să trimită la Bruxelles numele Rovanei Plumb drept propunere pentru postul de comisar european, iar șeful Statului i-a spus că ”este o propunere proastă”, recomandându-i să nu o facă, a relatat chiar Președintele, la finalul lunii august, într-o discuție informală cu jurnaliștii.  

Dăncilă recunoaște că ar fi vrut să plece comisar

Premierul recunoaște că ar fi vrut să plece comisar european, însă ar fi dezamagit partidul, motiv pentru care a renunțat la această intenție.

„Din punctul meu de vedere aș fi plecat și atunci aș fi ocupat acest post, dar eu nu pot să îmi las colegii, să le zdruncin încrederea pe care mi-au acordat-o și voi merge alături de echipa mea până la capăt.”

Dăncilă a criticat și respingerea Rovanei Plumb susținând că nu a fost o abordare corectă și unitară.

„Altor candidați li s-a dat posibilitate să rezolve problemele care au fost indentificate, nou nu ni s-a dat această posibilitate. Veneam cu o altă nominalizare, dar trebuia să fie o abordare corectă și o abordare unitară.”

De asemenea, Dăncilă susține că ar fi transmis noile propuneri, Dan Nica și Gabriela Ciot, la Bruxelles, însă o posibilă decizie ar putea fi luată abia după moțiunea de cenzură.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri