Prefectul Capitalei spune că 20% dintre accidentele rutiere grave sunt provocate de pietonii care nu traversează pe trecere

Data actualizării: Data publicării:
accident rutier
Doi oameni au fost loviți pe trecerea de pietoni de o mașină care mergea pe contrasens. Imaginile surprinse de camerele video. FOTO: Captură Digi24

O cincime dintre accidentele grave de circulaţie se produc ca urmare a traversării neregulamentare a străzii de către pietoni, a atras atenţia, joi, prefectul Capitalei, Toni Greblă, la şedinţa de bilanţ a activităţii pe anul trecut a Brigăzii Rutiere Bucureşti.

El a adăugat că 19% dintre accidentele rutiere grave sunt cauzate de neacordarea de prioritate la trecerile de pietoni, potrivit unei postări pe Facebook a Prefecturii Capitalei, citate de Agerpres.

„Aceste cifre sunt enorme. Trebuie să facem în aşa fel încât să sporim informarea participanţilor la trafic, inclusiv a pietonilor, cu privire la riscurile la care se expun. Vă încurajez să intensificaţi şi activităţile de informare în şcoli”, le-a transmis prefectul poliţiştilor.

Toni Greblă i-a încurajat pe angajaţii acestei structuri ca, prin comportament, atitudine şi profesionalism, să contribuie la „întărirea prestigiului Poliţiei Române şi la îmbunătăţirea imaginii poliţiştilor”.

Prefectul Capitalei şi-a arătat deschiderea pentru a contribui, în limita atribuţiilor sale instituţionale, la îmbunătăţirea activităţii Brigăzii Rutiere Bucureşti.

Potrivit acestuia, trebuie luate toate măsurile necesare pentru a atrage la nivelul Poliţiei oameni foarte bine pregătiţi, care „să facă faţă unor sarcini complexe”.

De asemenea, Toni Greblă a menţionat necesitatea unei colaborări mai bune a poliţiştilor cu autorităţile locale, cu municipalitatea, cu primăriile de sector şi cu Inspectoratul de Stat în Construcţii, pentru a fi identificate cele mai bune modalităţi de protejare a populaţiei care circulă pe lângă numeroasele şantiere deschise pe termen lung.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri