Premierul propune deschiderea stațiunilor de pe litoral în 1 mai, dar cu anumite reguli

Data actualizării: Data publicării:
Litoralul românesc. Plaja din staţiunea Costineşti
Plaja din staţiunea Costineşti. Foto: Getty Images

Premierul Florin Cîțu propune ca stațiunile de pe litoral să fie deschise în 1 mai. O decizie finală va fi luată joi, de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Florin Cîțu a anunțat pe Facebook modificările pe care le va face Guvernul odată cu prelungirea stării de alertă. 

Propunerea care vizează stațiunile de pe litoral este însoțită însă și de o condiție: unitățile de cazare să fie ocupate în procent de cel mult 70%, exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență urmează să se reunească joi, înaintea ședinței de Guvern în care va fi aprobată o nouă prelungire a stării de alertă.

Citește și: Cîțu anunță care vor fi regulile de Paște și 1 mai: Circulația permisă până la ora 5 dimineața, magazine deschise până mai târziu

Turiștii care vor petrece weekendul de 1 mai și Paște pe litoral trebuie să respecte toate regulile. Trebuie să poarte măști în spațiile publice, să nu se înghesuie în magazine și pe terase și să intre în camere la ora 20.

Va fi făcută o singură excepție. În noaptea de Paște, cei care merg la slujbă pot rămâne afară până la ora 02.00.

"Legea n-o negociem cu nimeni. Sănătatea e mai importantă decât orice. Azi, când vorbim, există o oră la care aceste activități ale agenților economici trebuie să înceteze.

Pentru Paște avem în hotărârea CNSU în care e reglementat foarte clar că în intervalul 20.00 – 02.00 asigurăm în condiții de securitate și sănătate maximă a celor care doresc să participe la slujba de Înviere, deplasarea la biserică, respectiv deplasarea spre casă. Acestea sunt misiunile în care sunt implicate Poliția Română, Jandarmeria Română, și nu altele", a declarat în urmă cu o zi ministrul de Interne, Lucian Bode.

În urmă cu trei săptămâni, vicepreședintele ANAT, Alin Burcea, spunea că hotelurile vor fi pregătite să deschidă de 1 mai: "Aici e o problemă de infectări. Turismul de balneo și munte se vinde destul de bine. Când apar aceste cifre, mai scade puțin. Pe litoral vânzarea merge bine. Înscrieri sunt". 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri