Ce tehnică românească au descoperit pe frontul din Ucraina jurnaliștii olandezi

Data actualizării: Data publicării:
militar ucrainean trage cu arma
O publicație din Olanda a făcut o analiză a tehnicii și muniției utilizate de armata ucraineană și a descoperit tehnică și din țara noastră. Foto: Profimedia

Tehnică românească pe frontul din Ucraina. O publicație din Olanda a făcut o analiză a tehnicii și muniției utilizate de armata ucraineană și a descoperit tehnică și din țara noastră. Vorbim despre blindate, lansatoare de rachete, precum și muniție. 

Alexandra Dinu, jurnalist Digi24: Jurnaliștii olandezi au făcut listă cu armamentul românesc prezent pe frontul din Ucraina. Aceștia au făcut un articol numit „Camaraderia în Carpați: sprijinul militar al României pentru Ucraina”. Au dat ca exemplu mai multe imagini suprinse în țara aflată în conflict în care, spun ei, se vede tehnică militară produsă în România.

Și ne uităm la ceea ce spun jurnaliști că folosesc ucrainenii în luptă. În primul rând este vorba despre TAB-ul 71, un blindat produs în România în anii '70. Blindatul a întrat în dotarea armatei noastre în acea perioadă și a mai fost folosit în Republica Moldova, Iugoslavia și Croația.

Pe front s-ar afla și lansatoare multiple de rachete românești dar și mitraliere de fabricație românească.

În articolul publicat de jurnaliștii olandezi se vorbește și despre muniție românească. Ucrainenii folosesc rachete produse în România, dar și proiectile și muniție pentru aruncătoarele de grenade sau mitraliere.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri