Presă: Jandarmeria a folosit imagini ale propagandei ruse ca să-și justifice violențele

Data actualizării: Data publicării:
image-2018-08-16-22655933-0-filmul-jandarmeriei

În contextul în care se înmulțesc constant plângerile penale depuse împotriva forțelor de ordine și acuzațiile de brutalitate, ca urmare a modul în care jandarmii au intervenit la mitingul de pe 10 august, Jandarmeria Română a publicat pe pagina de Facebook un colaj prin care să convingă că și în alte țări s-ar interveni la fel. Numai că aceleași imagini au fost publicate de postul de televiziune Russia Today, scrie HotNews.ro.

Citiţi şi: Cum pregăteşte Dragnea terenul pentru ca data viitoare să nu mai piardă bătălia pentru Piaţa Victoriei

Jandarmeria a publicat pe contul său de Facebook un film cu intervențiile forțelor de ordine în timpul protestelor din alte țări, între imaginile folosite fiind unele de la Russia Today, agenția de propagandă a Kremlinului.

Filmul cu intervențiile în forță din alte țări, în care sunt folosite imagini de la Russia Today, este prefațat de mesajul: „În continuare, vă prezentăm modul de intervenție al forțelor de ordine publică din Uniunea Europeană și Statele Unite, în situații de restabilire a ordinii de drept”.

În imagini se observă cum forțele de ordine folosesc gaze lacrimogene și bastoane, însă loviturile sunt în la picioare și trunchi, nu în cap așa cum s-a întâmplat în timpul protestelor din București, precizează sursa citată.

Iată clipul publicate de Jandarmerie:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri