Principala pistă în ancheta exploziilor de la Crevedia. Surse: Firma nu mai avea autorizație din 2020

Data actualizării: Data publicării:
370231421_315582517512591_2608298670866941248_n
Explozie devastatoare lângă București. Sursa foto: IGSU

Principala pistă a anchetatorilor care fac anchetă după exploziile din Crevedia este că prima explozie a avut loc în momentul în care angajații societății ar fi mutat GPL dintr-o cisternă în alta.

Aceasta este principala pistă în dosarul în care procurorii Parchetului General fac cercetări pentru distrugere din culpă în formă agravată, faptă pedepsită cu până la 12 ani de închisoare. Nu e exclus ca după încheierea cercetării la fața locului, lista acuzațiilor să fie extinsă cu fapte de vătămare corporală gravă, și chiar ucidere din culpă.

Anchetatorii au informații preliminare că fosta stație GPL a fost închisă încă de acum 3 ani. În vara lui 2020, un control făcut de pompierii ISU Dâmbovița a arătat o serie de nereguli. Atunci a fost suspendată autorizația de securitate la incendiu. Așadar, de 3 ani firma nu mai avea autorizație legală.

Primele nereguli ies la iveală după investigațiile preliminare ale anchetatorilor care fac cercetarea la fața locului, împreună cu polițiști, criminaliști și inspectori INSEMEX.

Firma din județul Dâmbovița ale cărei rezervoare de GPL au explodat îl are ca patron pe fiul primarului din Caracal. Edilul a confirmat informația și, la un moment dat, a spus și că fiul său este deja în contact cu procurorii.

Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat ancheta în cazul exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia. Procurorii fac cercetări in rem pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, infracțiune care se pedepsește cu mai mult de zece ani. Procurorul care se ocupă de caz va merge la fața locului cu polițiști, specialiștii de la Institutul Petroșani, care se ocupă de expertize în caz de incendii.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri