Proiect. Polițiștii locali ar putea fi implicați în ridicarea mașinilor parcate pe stradă în București

Data publicării:
masina ridicata pentru parcare neregulamentara
Polițiștii locali de sector ar putea să constate contravențiile și să dispună ridicarea mașinilor.Foto: Digi24

Primăria Capitalei a pus în dezbatere publică un proiect pentru modificarea hotărârii privind ridicarea parcate ilegal pe străzile din Capitală. Astfel, și polițiștii locali de sector ar putea să constate contravențiile și să dispună ridicarea mașinilor.

„Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor principale din prezentul regulament, precum și dispunerea măsurii tehnico-administrative de ridicare se fac de către polițiștii rutieri din cadrul Direcției Generale de Poliție a municipiului București sau Secției Regionale de Poliție Transporturi București, de polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a municipiului Bucureșți, precum și de către polițiștii locali ai sectorelor 1-6”, este modificarea pusă în dezbatere publică, potrivit Mediafax.Propunerea este făcută de consilierul general USR Nicorel Nicorescu.

„Având în vedere că marile bulevarde se află în administrarea PMB, dar Poliția Locală de sector tranzitează în desfășurarea activităților zilnice aceste zone, se pot implica direct în supravegherea parcărilor ilegale din zonele de supraveghere/administrare. Ne dorin ca șoferii să respecte legislația actuală, iar aceștia să folosească exclusiv parcările legale”, se arată în expunerea de motive.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri