Video&Foto Protest în Piața Victoriei. Jandarmeria a dat amenzi

Data publicării:
Protest in Piata Victoriei duminica 12 iulie fata de carantina, izolare, purtarea mastilor
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Câteva sute de oameni au ieșit duminică seara să conteste măsurile de restricție și intenția autorităților de a legaliza din nou izolarea și carantina. Cei care protestează au stat aproape unii de ceilalți, fără măști.  Jandarmeria Capitalei a anunțat, duminică seara, că la protestul din Piața Victoriei au fost date amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a epidemiei.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Participanţii la mitingul din Piața Victoriei au început să se aduce în jurul orei 18:00. Ei au scandat: „Demisia! Demisia!”, „Noi nu suntem o naţie de sclavi!”, „Libertate! libertate!”, „Hai în piaţă!”.

Comisia juridică a Senatului urmează să reia, luni, dezbaterile asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea.

În timpul stării de alertă, organizarea de mitinguri și demonstrații este interzisă. Conform unui comunicat, echipele de dialog ale Jandarmeriei Capitalei au discutat cu persoanele prezente la protest, cărora le-au adus la cunoștință prevederile legale și măsurile care vor fi luate în cazul nerespectării acestora.

Până în prezent, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19. „În continuare sunt desfășurate activități specifice de identificare și sancționare și a altor persoane care încalcă prevederile legii. Scopul nostru nu este acela de a sancționa, ci acela de a limita răspândirea virusului”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei.

Aceștia le recomandă cetățenilor să nu participe la astfel de evenimente.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, pentru AGERPRES, că numărul forţelor de ordine prezente în Piaţa Victoriei se adaptează în funcţie de numărul persoanelor participante la protest şi de modul de manifestare. El a afirmat că echipele de dialog ale Jandarmeriei le-au adus la cunoştinţă participanţilor că este importantă purtarea măştii şi i-au informat pe cei prezenţi în Piaţa Victoriei care sunt prevederile legale.

Citiți și: Orban îi îndeamnă pe oameni să nu participe la mitingul anunţat în Piaţa Victoriei: „E o adevărată campanie”

Editare web: Luana Păvălucă

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri