Protest în Piața Victoriei. Sute de persoane cer Guvernului să nu adopte OUG pe Codurile penale

Data actualizării: Data publicării:
protest fb ionut brigle
Foto: Facebook / Ionut Brigle

Sute de persoane sunt în Piața Victoriei. Oamenii s-au adunat pentru a protesta față de o eventuală ordonanță de urgență pentru modificarea Codurilor penale.

protest fb ionut brigle
Foto: Facebook / Ionut Brigle

Manifestația a fost anunțată în condițiile în care la Palatul Victoria se desfășura ședința de Guvern.

Câţiva protestatari au încercat să ocupe o bandă de circulaţie din faţa Guvernului, însă jandarmii i-au trimis înapoi în scuarul din centrul pieţei.

Forţele de ordine au instalat garduri de protecţie pentru a delimita protestatarii de traficul rutier.

Cei prezenţi în piaţă scandează „Jandarmeria apără hoţia”, „Justiţie, nu corupţie” şi flutură steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene.

Toate informațiile publice și pe surse indică în mod credibil că Guvernul Dăncilă pregătește adoptarea astăzi, în ședința de Guvern de la ora 16.00, a unei ordonanțe de urgență de modificare a codurilor penale în sensul unei amnistii mascate, inclusiv prin reducerea termenelor de prescripție sau extinderea termenului pentru recursul în anulare. Modificările pregătite servesc politicienilor inculpați, trimiși în judecată sau condamnați pentru a scăpa de răspundere penală. O astfel de modificare este fatală pentru statul de drept în România și va duce, cel mai probabil, la activarea articolului 7 din tratatul UE, transformând România în paria Europei. Consecințele pentru români și România sunt incalculabile pe termen lung: distrugerea statului de drept, periclitarea bunăstării românilor, slăbirea poziției României în UE și NATO, îndepărtarea de valorile democratice europene și virarea către spațiul estic al autocrației, sărăciei și abuzului de putere”, se arăta în evenimentul creat pe pagina de Facebook pentru acest protest.

La ora 16.00 vom fi în fața Guvernului pentru a transmite un semnal clar Prim-ministrului României că o eventuală adoptare a unei ordonanțe nu va rămâne nesancționată și că vom protesta până la căderea Guvernului”, se mai arăta în postare.

Ședința de Guvern s-a încheiat fără a fi adoptată o ordonanță de urgență pentru modificarea Codurilor penale. 

Surse: Digi24, Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri